A. Hollinsą gyręs A. Trinchieri nusivylė auklėtinių atkaklumu © LKL nuotr.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri po pralaimėjimo „FC Barcelona“ ekipai pyko ant auklėtinių dėl pasidavimo pabaigoje. Žalgiriečiai penktadienį Eurolygos 21-ajame ture 73:91 nusileido Barselonos komandai.

Kauno ekipa po prasto starto pirmoje pusėje buvo užkūrusi spurtą 20:2 bei trumpam veržėsi į priekį (32:30). Vis dėlto po pertraukos katalonai kontroliavo mačo eigą ir pasiėmė pergalę.

„Vienintelis dalykas, kuris man kelią susirūpinimą, tai nėra švieslentė, nes praleidome daug laiko Valensijoje ir „Barca“ sužaidė puikias rungtynes, – kalbėjo A.Trinchieri. – Tas dalykas yra, jog tam tikru momentu ketvirtajame kėlinyje mes pasidavėme. Tai man nepatinka ir turiu pabrėžti, kad esame „Žalgiris“, galime būti blogi, galime būti geri, bet negalime pasiduoti aikštelėje. Blogiausią vakarą, kai niekas neveikia, turime likti kartu ir užbaigti darbą. Pažadėjome tai sau, šiai organizacijai ir fanams. Tai buvo svarbiausi žodžiai komandai po rungtynių. Niekados neišskirsiu vieno žaidėjo, tad jokių pavardžių. Pasidavėme kaip komanda ir turiu daryti daugiau, kad stumčiau savo žaidėjus į priekį, kad turėtume daugiau pasitikėjimo ir netaptume depresuoti, kai dalykai sukasi priešinga linkme.

Manau, kad turėjome labai prastą pirmą kėlinį, neįtikėtiną antrą kėlinį. Pradėjome lėtai ir tai kainavo mums rungtynes trečiajame kėlinyje. Tai buvo pražanga, pražanga, pražanga, tritaškis, pražanga, taškai su pražanga. Buvome labai minkšti tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Stengėmės, nežibėjome, bet yra ir varžovų komanda, kuri žaidžia gerai. Šiandien (Jabari) Parkeris, (Janas) Vesely, (Dario) Brizuela sužaidė puikias rungtynes. Visuomet aikštelėje yra dvi komandos, tad galime būti geresni, bet jie buvo puikūs. Kažkuriuo momentu nebeturėjome psichologinių ir fizinių jėgų varžytis, o mane tai neramina.“

– Sugebėjote grįžti spurtu 20:2, bet po pertraukos paleidote varžovus. Kokios buvo didžiausios problemos antroje pusėje?

– Ką tik pasakiau: per minkšti, neužteko fizinių ir psichologinių jėgų, daug klaidų, tapome depresuoti.

– Pradėjote rungtynes 0:13. Kokios buvo esminės klaidos pačioje pradžioje?

– Ar aš turiu krištolinį kamuolį? Žiūrėkite, taip nutinka. Neturėtų nutikti, bet nutinka. Varžovai išėjo labai agresyviai, mes nebuvome pasiruošę. Panaudojau dvi pertraukėlės pirmajame kėlinyje, ko dažniausiai nedarau. Bet pamačiau, kad mano komandai reikia pagalbos. Manau, kad vertėjo išnaudoti dvi pertraukėles, nes sužaidėme gerą antrąjį kėlinį. Esu labiau nusivylęs dėl trečio, o ne pirmo kėlinio. Nemanau, kad pirmas kėlinys buvo blogas, mes sugebėjome grįžti. Trečiajame kėlinyje padarėme nuodėmę.

– Šiandien padarėte tiek pat klaidų ir rezultatyvių perdavimų. Kur dar stringate kurdami žaidimą?

– Daug klaidų, bet kaip jas išspręsti be treniruočių?

– Nepaisant pralaimėjimo, buvo gana gera Eurolygos dviguba savaitė su viena pergale išvykoje. Kaip manote, kur labiausiai patobulėjote?

– Neįsivaizduoju. Manau, kad žaidėjai bando suprasti, ko aš noriu. Kai kurie bando susitvarkyti su spaudimu, kurį keliu žaidėjams. Galvoju, kad kartais, kai turi svarbų vaidmenį, negali kratytis atsakomybės. Galiu suprasti, kai žaidėjas turi blogą dieną, bet jei metimas nekrenta – veržkis. Jei bloga diena – ginkis, atkovok kamuolius, pasiimk pražangą puolime, būk naudingas, daryk kažką komandai.

– Kokia situacija su Austinu Hollinsu artėjant jo trumapalaikio kontrakto pabaigai? 

Diskutuosime. Noriu pasakyti, kad jis yra neįtikėtinas žmogus, geriausias komandos draugas, kokį gali rasti. Jis padeda treneriui, padeda komandos draugams. Kad ir kas nutiks, esu labai dėkingas už tai, kaip jis daro savo darbą.“

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos