Eurolygos grandų dvikovoje – įtikinanti „Anadolu Efes“ pergalė prieš „Barceloną“ © IMAGO/Seskim Photo nuotr.

Ketvirtadienį Stambule akis į akį stojo du Eurolygos grandai – vietos „Anadolu Efes“ (3-5) prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barcelonos“ (5-3) ekipą.

Rungtynėse po puikaus 2 ir 3 kėlinio triumfavo „Anadolu Efes“ rezultatu 96:86 (16:22, 29:19, 21:16, 30:29) įveikė katalonus.

Rungtynes Stambulo ekipa pradėjo vangiai, po pirmojo kėlinio „Barca“ turėjo 6 taškų pranašumą – 16:22.

Antrajame kėlinyje „Efes“ įjungė aukštesnę pavarą. Po Willo Clyburno tritaškio pranašumą turėjo jau rungtynių šeimininkai – 43:39.

Po pertraukos rungtynės vyko toliau panašiu ritmu, kaip ir antrasis kėlinys. „Barcelona“ strigo puolime. Savo žodį taręs Vasilije Micičius pelnė 10 taškų per kėlinį.

Paskutinio kėlinio metu žibėjo W. Clyburnas, o „Barcelona“ buvo arčiausiai priartėjusi iki 6 taškų (92:86), likus kiek mažiau nei minutei iki ketvirtojo kėlinio pabaigos. Nicolasas Lapravittola pataikė svarbų tritaškį, tačiau kitoje atakoje suklydo ir nubraukė savos komandos šansus kabintis už šių rungtynių.

Beje, šiose rungtynėse techninės pražangos „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas vėl neišvengė. Praeitą sezoną turkas abu kartus šias rungtynes paliko anksčiau laiko – po dviejų techninių nuobaudų.

Į pergalę Eurolygos čempionus vedė fenomenalus Vasilije Micičiaus ir Willo Clyburno duetas. Serbas surinko 22 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Jo sąskaitoje – net 36 naudingumo balai. 

Amerikietis puolėjas įmetė 24 taškus (5/8 dvit., 4/8 trit., 2/2 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus. 

„Barcelonos“ gretose rezultatyviausias buvo puikias rungtynes puolime sužaidęs Nicolasas Lapravittola, kuris pelnė 28 taškus ir atliko 3 rez. perdavimus. Prieš savo buvusią komandą žaidęs S. Šanli pridėjo 18 taškų ir 6 atkovotus kamuolius. 

Rokas Jokubaitis pasirodė blankiai. Gynėjo sąskaitoje – 2 taškai (1/3 dvit.), ir 1 atkovotas kamuolys per 4 minutes. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos