K. Maksvytis: apie artėjančią akistatą Eurolygoje, sulėtėjusias naujoko paieškas ir kritiką R. Giedraičiui. © LKL nuotr.

Prieš artėjančią antrojo Eurolygos turo akistatą su Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipa, savo mintimis ir įžvalgomis pasidalino Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

„Atvažiuoja itin stipri komanda, vadovai deklaruoja tikslus patekti į finalo ketvertą ir darė veiksmus šią vasarą, prisipirko žaidėjų, surinko nemažą biudžetą. Bus smagu pasivaržyti su jais. Iš kitos pusės, pirmos rungtynės namų arenoje, kažkiek ir mums prisideda spaudimo nuo savų žiūrovų, dėl pergalės. Tikiuosi, kad su tuo spaudimu susitvarkysime ir kovosime dėl pergalės.“, - sakė kauniečių strategas.

K. Maksvytis įvardino ir jo nuomone grėsmingiausias pavardes „Crvena Zvezda“ komandoje.

„Kas liečia „Crvena Zvezda“, jie turi ir garsių vardų, ypatingai tokių, kurie atlaisvina jų puolimą – Shabazzas Napieras, Milošas Teodosičius, tas pats Marko Simonovičius iš Juodkalnijos rinktinės ir iš NBA grįžęs, Rokas Giedraitis, pažįstamas veidas. Fiziška, aukšta ir rezultatyvi komanda“, - teigė treneris.

Praeityje Belgrado komandos žvaigždė Shabazzas Napieras yra sietas su prisijungimu prie Kauno „Žalgirio“ ekipos, tačiau šis perėjimas neįvyko. Treneris, paklaustas, ar jam nėra apmaudu, kad šis žaidėjas neprisijungė prie jo kariaunos, atsakė:

„Tai jau yra praeitis. Taip, jis buvo tarp mūsų kandidatų, bet dabar yra kitoje komandoje, labai keičia žaidimą išėjęs į aikštelę, ypatingai puolime. Gerai valdo komandą ir pats renka taškus, geras žaidėjas“, - sakė K. Maksvytis.

Kauniečių treneris pakomentavo ir „Žalgirio“ naujoko paieškas.

„Kažkiek mes sulėtėjome šiame procese, nes, kaip minėta, „ant karštųjų“ pirmųjų opcijų nepaėmėme, todėl dabar norisi žaidėjo, kuris pastiprintų komandą. Pirmiausia norisi išnaudoti tuos žaidėjus, kuriuos turime, bet sezonas yra ilgas ir, manau, neapsiribosime. Ieškosime ir vis dar ieškome to geriausio varianto, kuris dabar ar po kelių mėnesių galėtų prisidėti prie komandos rezultatų. Yra sąrašas, bet tos derybos yra kiek pristojusios“, - kalbėjo strategas.

Paklaustas apie nuomonę, dėl kritikos susilaukusio Roko Giedraičio, K. Maksvytis atsakė:

„Nesuprantama visiškai. Rokas žaidžia už Serbiją, kitas žaidžia už Turkiją, man pačiam teko dirbti Rusijoje, kai dar nebuvo tos visos eskalacijos. Jis žaidžia krepšinį, kiek teko su juo bendrauti, patys irgi skaitėte, jis neturėjo net iš dviejų vieno pasirinkimo, tik tą kontraktą, kuris jam atėjo. Jis gavo kontraktą ir jį atidirbinėja. Serbija gal ir nėra pati geriausia lietuvių draugė, bet tai nėra šalis, kur lietuviai negalėtų žaisti krepšinio“, - teigė „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės vyr. treneris.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos