K. Maksvytis: apie Eurolygos startą, atsineštas pamokas ir ieškomo naujoko viziją © LKL nuotr.

Trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis kalbėjo apie jau rytoj vyksiančias pirmąsias Eurolygos sezono rungtynes prieš Bolonijos „Virtus“ klubą ir ieškomą Igno Brazdeikio pamainą komandoje.

„Prasideda ilgas Eurolygos sezonas. Turėjom pasiruošimą – nepasakyčiau, kad per pasiruošimą viskas buvo sklandu, bet lyginant su praėjusiais metais, esame žymiai geresnėje padėtyje ir žinome, kas mūsų laukia. Esame pasiruošę pirmoms rungtynėms. Varžovas turi naują trenerį, yra labai fiziška ir patyrusi komanda. Tai bus stiprus varžovas išvykoje, o iš mūsų pusėje džiaugiamės, kad esame sveiki“, – pasakojo K.Maksvytis.

– Kas buvo nesklandu?

– Pasiruošimas prasidėjo gerai, bet vėliau grįžo rinktinės žaidėjai, nauja stovykla Kipre, reikėjo susilipdyti, priprasti vieniems prie kito. Atėjo treneris, nauji žaidėjai, buvo situacijų, kurios išmušė mus iš vėžių, bet tam ir yra pasiruošimas. Žaidėme su stipriomis komandomis, kurios gerai žaidžia savo čempionatuose ir tos kontrolinės nuteikia optimistiškai.

– Kaip įvertintumėte sudėtį?

– Taip, kaip ir planavome, išskyrus vieną smulkmeną, kadangi nesitikėjome, kad išeis Ignas Brazdeikis. Lyginant su praėjusių metų sudėtimi, tų pasikeitimų nėra daug. Bradas Manekas yra vietoje Tylerio Cavanaugh, Nazas – vietoje Iggy, o taip pat įdomu, ar Keenanas Evansas bus toks, koks buvo pernai.

– Kiek lengviau pradėti sezoną nebūnant Eurolygos debiutantu?

– Kažkiek lengviau. Pasiruošimas du metus iš eilės buvo pradėtas be vyr. trenerio, bet asistentams buvo lengviau, kadangi žinojome, ko vienas iš kito norime, ko reikia reikalauti – asistentai atliko gerą darbą.

– Kokias pamokas atsinešate iš praėjusių metų?

– Svarbiausios rungtynės yra tos, kurios laukia. Niekada nebūna dviejų vienodų rungtynių ir dažniausiai laimi ta komanda, kuri čia ir dabar būna geresnė.

– Ką pamatėte po mačo su Pasvaliu?

– Turėjome neblogą treniruotę vakar, tai viskas gerėja. Prieš LKL rungtynes nebuvo taip gerai.

– Ar kažkas kelia nerimą?

– Kodėl visi taip, kad kas blogai, kas kelia nerimą? Tiesiog jauduliukas prieš rungtynes, o nerimą kelia nebent tai, kad pradėjome nesusikaupę, žaidėme tik vieną kėlinį, kurio užteko pakeisti rungtynes. Norėtųsi žaisti 3-4 kėlinius geru intensyvumu. Žaidėjai emocijas ir save taip pat kažkiek padalina LKL ir Eurolygai.

– Galbūt turite nuomonę apie Sergio Scariolo ir „Virtus“ konfliktą?

– Labai keista situacija. Turbūt mes kažko nežinome, nes atrodo labai nelogiškas sprendimas. Žiūrint iš trenerio pusės, jis buvo per plauką nuo vyr. trenerio darbo Toronte ir Madride. Stoju į trenerio pusę.

– Arnas Butkevičius LKL startavo rezultatyvumu. Ar galime tikėtis, kad Eurolygoje jis irgi bus naudingesnis ir puolime?

– Jis turi savo veidą, yra labiau gynybinis žaidėjas, dirbantis juodą darbą ir surenkantis pigius taškus. Nereikia norėt, kad jis kardinaliai pasikeis ir žais tik puolime. Matome Arno pastangas ir tai, kaip komanda pasikeičia, kai jis būna aikštelėje. Arnas tikrai praleis daugiau minučių, nes yra stabilumo garantas.

– Praėjusiais metais pirmą pergalę pasiekėte prieš „Virtus“, kai atsirevanšavote S.Scariolo už pralaimėjimą Europos čempionate. Dabar analogiška galimybė – turite galimybę atsirevanšuoti Luca Banchi už pralaimėjimą Latvijai. Ar yra likę nuoskaudos dėl to pralaimėjimo latviams?

– Būtinai reikėjo priminti? (juokiasi). Aišku, kad yra. Turėjome daug emocijų, kurias išeikvojome ir deja, nebeliko emocijų ir motyvacijos žaidžiant dėl penktos vietos, ko nepasakysi apie latvius. Kiekvienas turime savo ambicijų, o dabar sieksime revanšo.

– Ar juntamas skirtumas tarp tų žaidėjų, kurie vasarą ilsėjosi, o kurie žaidė čempionate?

– Pirmomis dienomis buvo juntamas, o dabar kažkiek išsilygino. Nemanau, kad dabar Tomas Dimša atrodo prasčiau už kitus. Praėjo kelios savaitės, dirbame visi vienodai, tai kol kas nesimato.

– Kiek K.Evansas toli nuo tos formos, koks buvo praėjusių metų gruodį?

– Jis artėja link savo piko. Svarbiausia, kad jis yra sveikas. Galbūt jo galvoje yra kažkiek baimės daryti staigesnį judesį, bet su kiekvienomis rungtynėmis ir treniruotėmis ateina pasitikėjimas ir tikimės, kad jis bus toks pats svarbus kaip ir pernai.

– Kokio tipo žaidėjo norite vietoje Igno Brazdeikio?

– Kažką panašaus į jį. Mums reikia žaidėjo, kuris darytų skirtumą. Nereikia atsarginio žaidėjo. Turime talentingų lietuvių ir kitų žaidėjų, todėl nenorime, kad padidėtų konkurencija. Kai imsime žaidėją tai tik tokį, kuris darytų skirtumą aikštelėje. Kažkiek nepalanki padėtis mums, kad viskas įvyko prieš pat sezono pradžią Eurolygoje. Turėjome kelias opcijas, bet nepavyko, todėl dabar eisime link tikrojo varianto. Norėtume žaidėjo su patirtimi, kad iš karto galėtų duoti naudą.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos