Žaisti prieš „Baskonia“ pasirengęs A.Butkevičius: „Jaučiuosi neblogai, tad tikiuosi, kad galėsiu žaisti“ © LKL.lt nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kazio Maksvyčio treniruojamas Kauno „Žalgiris“ svečiuose pasitiks 4-ąjį Eurolygos reguliaraus sezono turą. Vitorijoje, Fernando Buesos arenoje, kauniečiai priims vietos „Baskonia“ ekipą, kurioje žaidžia lietuvis Tadas Sedekerskis.

Antradienį, runtynėse prieš Eurolygos čempionus Madrido „Real“ komandą, dėl sveikatos negalavimų „Žalgiris“ turėjo verstis be vieno komandos lyderio ir gynybos specialisto Arno Butkevičiaus. Visgi tikimąsi, jog Kauno ekipos lengvasis krašto puolėjas galės rungtyniauti Vitorijoje.

Po trečiadienį vykusios treniruotės Vitorijoje, kurioje puolėjas jau dalyvavo, su „Žalgiris TV“ bendravęs A.Butkevičius pasakojo apie savo savijautą ir būsimas rungtynes su „Baskonia“.

„Savijauta tokia, kad tiesiog nieko nesinori – tik gulėti ir ilsėtis. Nieko nepadarysi. Tokie dalykai nesuplanuojami. Užpuola negeros „bacilos“, atsiranda ten, kur nereikia, bet gerai, kad jau geriau jaučiuosi, – kalbėjo žaidėjas. – Tikiuosi, kad neatsitiks netikėtų dalykų. Pasidariau treniruotę, prasijudinau. Jaučiuosi neblogai, tad tikiuosi, kad galėsiu žaisti.“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Antradienį vykusiose rungtynėse žalgiriečiai neprilygo titulą ginantiems Chuso Mateo auklėtiniams, rungtynės pralaimėtos rezultatu 79:93. Puolėjas, kalbėdamas apie šį susitikimą, minėjo, kad „Žalgirio“ žaidime buvo ir gerų atkarpų.

„Atkarpų rungtynėse buvo gerų. Kai kurie žaidėjai ypač jomis sužibėjo. Brady atkarpa buvo pozityvi. Ir Nazas buvo atradęs tokį savo žaidimą, kokį ir mes norėtume matyti. Tikrai buvo atkarpų, kai kamuolys neblogai judėjo ir gynyba žiūrėjosi. Bet kelios kitos atkarpos prieš tokią komandą kaip „Real“ tave gali nužudyti, o varžovai pabėga. Vėliau tai neleidžia sugrįžti į rungtynes“, – teigė A.Butkevičius.

„Žalgiris“ susitiks su vieną greičiausių žaidimo tempų turinčia ekipa, kurios Eurolygos startas nebuvo toks geras – per pirmuosius tris susitikimus pasiekta viena pergalė, rungtynėse su Berlyno „ALBA“ ekipa antrajame Eurolygos ture.

„Kažkiek neįprasta, kai komandos taip greitai mėgsta atakuoti, pereiti į greitą puolimą. Stengiasi visas atakas gana anksti užbaigti, pasitaikius progai, atakuoti krepšį. Turi nemažai metikų komandoje, todėl yra labai pavojinga. Tokiose rungtynėse yra labai svarbu kontroliuoti ritmą ir nedaryti klaidų, kas jiems leidžia rinkti lengvus taškus“, – varžovų žaidimą komentavo A.Butkevičius.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos