Karjeros pasiekimas: V. Gaubas ATP „Challenger“ turnyre pateko į pusfinalį © Organizatorių nuotr.

Romoje vykstančiame ATP „Challenger“ serijos turnyre neįtikėtiną pasirodymą tęsia 19-metis Vilius Gaubas (ATP 345). Lietuvis ketvirtfinalyje nesunkiai nugalėjo 26-erių Nicolą Moreno De Alboran (ATP 138) iš JAV.

Galutinis rezultatas 6-3, 6-4, o visas susitikimas truko 1 valandą ir 28 minutes.

Jau pirmo seto pradžioje mūsiškis išsiveržė į priekį ir pranašumą išlaikė iki partijos pabaigos. Varžovas neturėjo progų išlyginti rezultato pirmoje dalyje.

Antroji dalis klostėsi panašiai ir tenisininkas iš Lietuvos 5-ame geime palaužė priešininko padavimų seriją. Amerikietis dar turėjo vieną progą išlyginti rezultatą, tačiau to padaryti nepavyko.

V. Gaubas už patekimą į pusfinalį uždirbo 22 reitingo taškus ir dar 4 turi už įveiktą atrankos etapą. Sekantis varžovas bus Hugo Dellien (ATP 173) iš Bolivijos. 

Tenisininkas iš Lietuvos pirmą kartą karjeroje žais ATP „Challenger“ serijos pusfinalyje, o iki šiol geriausias pasiekimas buvo ketvirtfinalio etapas. Neseniai sportininkas pasiekė karjeros pergalę įveikdamas 134-tą reitingo raketę, o šį kartą nugalėtas varžovas buvo 138-oje vietoje. 

ATP „Challenger“ turnyro Romoje prizų fondą sudaro 74,825 tūkst. eurų.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos