Išvarymais pažymėtose rungtynėse Kanada iškovojo bilietą į pusfinalį © FIBA nuotr.

Paaiškėjo pasaulio krepšinio čempionato pusfinalio poros.

Paskutinį bilietą į pusfinalį nugriebė Kanados rinktinė, kuri 100:89 (26:24, 24:26, 30:21, 20:18) įveikė be Luka Dončičiaus likusią Slovėniją. 

Pirmoji rungtynių pusė buvo karšta bei apylygi. Du kėliniai savo rezultatu buvo beveik identiški, o po dviejų kėlinių komandų niekas neskyrė – 50:50.

Kanada aukštesnę pavarą įjungė po ilgosios pertraukos. 30 taškų į slovėnų krepšį sumetę Jordi Fernandezo auklėtiniai turėjo 9 taškų pranašumą – 80:71.

Ketvirtojo kėlinio viduryje Luka Dončičius buvo išvarytas iš aikštės už antrą techninę pražangą. Jis norėjo pražangos prieš Lu Dortą. Tiesa, kiek anksčiau kanadiečiai dėl tos pačios priežasties neteko Dillono Brookso, tad komandos liko su 11 žaidėjų.

Po Dončičiaus išvarymo slovėnai sužaidė atkarpą 9:1 po kurios skirtumas vėl buvo vienženklis (94:85). Visgi per artimiausias atakas slovėnams vėl sunkiai sekėsi užpulti ir triumfavo Kanada. 

Fantastišką mačą sužaidė Shai-Gilgeous Alexanderis, kuris surinko 31 tašką bei atkovojo 10 kamuolių. Jam puikiai talkino RJ Barettas, surinkęs 24 taškus bei atkovojęs 9 kamuolius.

Slovėnijos gretose 26 taškus surinko Luka Dončičius, 22 taškus – Klemenas Prepeličius.

Kanada pusfinalyje penktadienį žais su Serbija, Vokietija – su JAV. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos