K. Maksvytis prieš mačą su ASVEL: „Tikimės, kad sirgaliai visiškai užpildys areną.“ © LKL nuotr.

Kauno „Žalgiris“ antrą savaitę paeiliui Eurolygoje žais namų aikštėje, o į „Žalgirio“ areną ketvirtadienį atvyksta Vilerbano ASVEL.

ASVEL klubas yra vienintelis per 5 turus lygoje dar neiškovojęs pergalės. Praėjusią savaitę Prancūzijos ekipa ėmėsi permainų trenerio pozicijoje, kurioje T.J. Parkerį pakeitė Gianmarco Pozzecco.

Prieš laukiantį mačą tai išskyręs „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis vardijo ASVEL stiprybes, bet pirmiausia siuntė žinutę fanams.

„Pirmiausia, tai norime revanšuotis savo arenoje prieš mūsų fanus. Tikimės, kad sirgaliai visiškai užpildys areną. Kiek žinau, dar ne visi bilietai išparduoti, dar liko, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Tikiuosi sureaguosime ir pasieksime revanšą savo sirgalių akivaizdoje.

Atvažiuoja ASVEL, kuris turėjo pasikeitimus trenerių štabe. Dažniausiai komandos po tokių pasikeitimų kurį laiką žaidžia su geresniu emociniu faktoriumi, turbūt, tai laukia ir mūsų. Komanda pasikeitė, dar ieško savo kelio, bet turi nemažai talento, ūgio. Visų pirma, žiūrėsime į save, kaip išspausti maksimumą, pagerinti žaidimą ir iškovoti pergalę.“

– Kas pirmiausiai pasikeitė ASVEL žaidime, atvykus G.Pozzecco?
– Kol kas labiau emocinis faktorius. Kiek žinau iš savo patirties, per savaitę nėra lengva kažką pakeisti. Kažkiek pasikeitė, kad daugiau rungtyniauja Youssoupha Fallas. Jis tampa pagrindiniu aukštaūgiu. Kitos rotacijos išliko tokios pačios. Mums labai gerai pažįstamas Joffrey Lauvergne, įdomu, kad ilgą laiką žaidžia ketvirtoje pozicijoje. Įdomus toks taktinis ėjimas. Jie turi nemažai veteranų, fiziškumo. Parisas Lee yra vienas komandos variklių, jam reikia skirti nemažai dėmesio.

– Kuo išsiskiria trenerio G.Pozzecco žaidimo braižas?
– Daugiau laisvės, daug tritaškių, improvizacijos, nemažai puolimo situacijų. Tai daugiau puolimo treneris.

– Turbūt nėra lengva ruoštis varžovui, kuris tik prieš savaitę pakeičia trenerį?
– Be abejo. Vis tiek skautai atlieka savo darbą, ne pirmą kartą šį sezoną tenka žaisti prieš komandą, kuri ką tik pakeitė trenerį. Išlieka klausimas, ar ruoštis senoms schemoms, ar to trenerio braižui. Turime klaustukų, bet bandome nuspėti ėjimus.

– Ar jūsų pačio nestebino toks prastas ASVEL startas? Visgi komandoje yra aukšto lygio veteranų – Nando De Colo, Joffrey Lauvergne, Parisas Lee, Mike‘as Scottas ir kiti.
– Be abejo, kažkiek tikėjomės geresnio starto, ypatingai Prancūzijos čempionate. Bet reikia būti komandos viduje, kad daugiau pasakyčiau. Rezultatais turbūt jie patys nėra patenkinti, jei daro pasikeitimus.

– Rezultatyviausias ir vis dar pagrindinis žmogus komandoje išlieka N.De Colo. Kuo yra išskirtinis šis 36-erių veteranas?
– Gerai skaito žaidimą, yra taškų rinkėjas ir sukuria situacijas kitiems. Jis – geras pikenrolų žaidėjas, matosi, kad daug kas yra pastatyta ant jo, J.Lauvergne ir P.Lee pečių. Elitinis Eurolygos žaidėjas, dabar jau veteranas, bet vis tiek dar rodo savo lygį.

– Po mačo su panevėžiečiais sakėte, kad šią savaitę privalote gerinti žaidimą. Kas labiausiai neramina prieš mačus su ASVEL ir Vilniaus „Rytą“?
– Labiausiai neramina dalykai, kurių vis nepavyksta pagerinti. Tai yra atkovoti kamuoliai abiejose aikštės pusėse. Mes nesame tokie aktyvūs. Pernai buvome tarp pirmaujančių, šiemet – paskutiniai. Įdomus dalykas, nes daug pasikeitimų čia daug nedarėme, o yra žymus skirtumas. Taip pat bangavimai, kuriuos geriausiai galime sureguliuoti savo gynyba.

– Ar pačio J.Lauvergne žaidimo stilius pasikeitė, kad jis žaidžia ketvirtoje pozicijoje?
– Jam neblogai sekasi, ypatingai puolime, gerai pataiko tritaškius, išnaudoja pranašumą ant ūselio. Yra ir M.Scottas, kuris čia galėtų žaisti daugiau, taip pat Charlesą Kahudi, bet matosi nuo sezono pradžios, kad tas vaidmuo atiduotas J.Lauvergne ir jis neblogai jį išpildo.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
  • Cha cha (IP: a0c1f39c5)

    Ko tas klaunas dar tikisi su tokiu zaidimu? 😀 😀

    • 0
  • Cha cha (IP: a0c1f39c5)

    Ko tas klaunas dar tikisi su tokiu zaidimu? 😀 😀

    • 0
  • Cha cha (IP: a0c1f39c5)

    Ko tas klaunas dar tikisi su tokiu zaidimu? 😀 😀

    • 0

Kitos naujienos