LKL ir Lietuvos sporto universitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartį © LSU nuotr.

Savo socialinių partnerių ratą plečiantis Lietuvos sporto universitetas (LSU) pasirašė ilgalaikę trejų metų bendradarbiavimo sutartį su stipriausias šalies krepšinio pirmenybes organizuojančia asociacija Lietuvos krepšinio lyga (LKL).

Sutartį savo parašais Lietuvos sporto universitete įtvirtino LSU rektorė Diana Rėklaitienė ir LKL generalinė direktorė Rasa Liuimienė.

„LKL yra turbūt pavyzdingiausiai veikianti sporto organizacija Lietuvoje. Ilgametis ir kokybiškas LKL darbas leidžia mums mokytis ir į mokymosi procesą per praktikas ar kitus projektus integruoti LSU studentus. Taip pat būtina paminėti, kad šia sutartimi įtvirtiname kryptingą LKL komandų ir LSU mokslininkų bendradarbiavimą, kuris iki šiol buvo vykdomas tik kai kurių klubų iniciatyva“, – kalbėjo D. Rėklaitienė.

„Kitas labai svarbus iššūkis ne tik LKL, bet ir visai Lietuvai yra kokybiškas krepšinio trenerių rengimas, – tęsė LSU rektorė. – Svarbu paminėti, kad LSU veikia Krepšinio studijų ir mokslo centras, kuriame dirba labai aukštos kvalifikacijos treneriai. Su LKL pagalba ir mūsų turimomis žiniomis bei patirtimi tikimės parengti ne žemesnio lygio nei iki šiol turėjome trenerius, o esamiems treneriams padėti pakelti jų kvalifikaciją.“

Bendradarbiavimo sutartimi LSU įsipareigojo sudaryti sąlygas LKL specialistams kelti kvalifikaciją, esant galimybei sudaryti sąlygas naudotis LSU metodine ir materialine baze bei vykdyti kitus bendrus projektus, susijusius su sporto mokslo, švietimo, sporto ir sveikatinimo veiklomis.

„Ši sutartis duos labai didelį impulsą Lietuvos krepšinio trenerių rengimo kokybei. Kadangi LSU yra vienintelis universitetas, turintis krepšinio specializaciją ir šios sporto šakos vystymo centrą, o LKL yra stipriausia krepšinio lyga šalyje, ši dviejų savo srities lyderių sąjunga turėtų duoti puikių vaisių ir mūsų krepšinio padangėje turėtų atsirasti daug talentingų trenerių“, – tikino LSU krepšinio studijų ir mokslo centro vadovas Ramūnas Butautas.

Savo ruožtu LKL sutartimi įsipareigojo konsultuoti LSU personalą tobulinant studijų programas, esant poreikiui užsakyti mokslinius tyrimus ir testavimus sporto bei sveikatinimo srityse ir sudaryti sąlygas LSU studentams atlikti praktiką LKL organizacijoje.

„Džiaugiamės parodyta LSU iniciatyva bendradarbiauti. Matome bendrus sąlyčio taškus mokslininkų įsitraukime ir specialistų LKL klubams rengime, – teigė LKL generalinė direktorė R. Liuimienė.– Sporto mokslas mūsų bendruomenėje turėtų būti labiau pristatytas, nes tikrai ne visos komandos žino kas tai ir kaip tai panaudoti. Šioje srityje LSU mokslininkų įsitraukimas būtų be galo svarbus.

Kai pradėjau dirbti LKL, man norėjosi sakyti, kad neturime žiūrėti tik į komerciją, turime žiūrėti ir į sportą. Dabar LKL yra viena iš vedančių sporto organizacijų Lietuvoje ir deja, bet pastarasis lygos laikotarpis rodo, kad tai visgi yra ir sportas, ir verslas. Sinergija tarp šių dviejų sričių būtina – tam, kad sportas būtų kokybiškas, turi būti ir finansiniai ištekliai. LSU mums gali pasitarnauti ne tik kokybiškai rengdami trenerius, bet ir gerus sporto vadybininkus. Dėl tokių priežasčių labai teigiamai žiūrime į šį bendradarbiavimo projektą.“

LKL įkurta 1993 m. balandžio 22 d., kai susirinko aštuonių stipriausių Lietuvos krepšinio klubinių komandų treneriai ir Šarūno Marčiuliono krepšinio fondo atstovai. Jie įkūrė Lietuvos krepšinio asociaciją – pirmąją Lietuvoje profesionalią sporto organizaciją. Netrukus ši asociacija virto Lietuvos krepšinio lyga, šiuo metu vienijančia 12 komandų.

LSU yra svarbus sporto mokslo centras ir kūno kultūros bei sporto vertybių ir tradicijų puoselėtojas. Per visus veiklos metus universitetas parengė daugiau kaip 15 tūkst. įvairių sporto šakų aukštos kvalifikacijos trenerių, fizinio ugdymo mokytojų, kineziterapijos ir visuomenės sveikatos specialistų, turizmo ir sporto vadybininkų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos