R. Nadalis tapo „Australian Open“ čempionu - finalas truko virš 5 valandų © Pixabay nuotr.

2022 metų „Australian Open“ čempionu tapo ispanas Rafaelis Nadalis (ATP 5), kuris po penkių setų kovos nugalėjo Rusijos atstovą Danilą Medvedevą (ATP 2) ir kartu iškovojo savo 21-ąjį didžiojo kirčio titulą karjeroje. 

Galutinis rezultatas 2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5, o finalas truko net 5 valandas ir 28 minutes. 

Pirmasis setas priklausė rusui, kuris ganėtinai lengvai ir užtikrintai palaužė priešininko padavimų serijas. Tiesa, jau antrame žaidimas pasikeitė, o R. Nadalis pradėjo žaisti sėkmingiau, tačiau jam vis tiek nepavyko laimėti partijos, nors progų buvo.

Lužis įvyko trečiame sete, kai sėkmingai savuosius padavimus apgynęs ispanas, palaužė priešininko ir sėkmingai užbaigė partiją. Vėliau, sekė permainga kova, o abu žaidėjai ne kartą keitėsi padavimų serijomis iki paskutnio game'o. 

D. Medvedevas šiame mače pasižymėjo 23 padavimais be atsako bei skambiais pasisakymais.

Nors, pergalę iškovojo R. Nadalis, kuriam šis „Australian Open“ titulas yra tik antrasis karjeroje, tačiau laimėjęs 21-ą kirtį jis aplenkė R. Federerį ir N. Džokovičių, kurių sąskaitoje po 20 tokių laimėjimų.

Nugalėtojui atiteko 3,212,000 JAV dolerių ir 2000 reitingo taškų, antroji vieta tenkinsis 1,606,000 JAV doleriais ir apgintais 1200 taškų, kurie vasario mėnesį turi leisti aplenkti N. Džokovičių reitinge. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos