Naujasis „Pelicans“ eksperimentas gali sutrumpinti J. Valančiūno žaidimo laiką © AP nuotr.

Naujojo NBA sezono pasiruošime, Jono Valančiūno atstovaujama Naujojo Orleano „Pelicans“ eksperimentuoja – centro pozicijoje išbandinėja savo ryškiausią, tačiau traumų kamuojamą žvaigždę, Zioną Williamsoną.

Šis ekspermentas automatiškai reikštų mažiau žaidimo laiko lietuviui, kuris iki šiol buvo pagrindinis komandos vidurio puolėjas.

Naujojo Orleano ekipa Z. Williamsoną centro pozicijoje išbandė jau pirmosiose pasirengimo rungtynėse prieš Orlando „Magic“ ekipą. Šis ekspermentas pasiteisino – per 5 žaidimo minutes „Pelicans“ pelnė 22 taškus ir savo pranašumą iš 7 taškų padidino iki dviženklio – 15 taškų.

„Mums patiko matytas vaizdas. Mes buvome greiti. Aikštėje buvo daug vietos jam žaisti savo žaidimą“, - teigė „Pelicans“ treneris W.Greenas.

J. Valančiūnas, komentuodamas šią situaciją, sutiko, kad jam kartu su komandos žvaigžde aikštelėje gali būti per mažai vietos.

„Žaidžiant kartu su Z, mes turime rasti vietos aikštėje. Taip pat turime atrasti ir tinkamą laiką. Jis yra vienas svarbiausių mūsų vyrukų. Mes jam turime suteikti erdvės žaisti“, - sakė J.Valančiūnas.

Praėjusiame sezone, būdamas sveikas, Z. Williamsonas baudos aikštelėje pelnydavo vidutiniškai 19,1 taško. Pagal šį rodiklį jis buvo pirmas visoje NBA lygoje.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos