Penktąją Dakaro dieną – stabilūs bei greiti V. Žala su B. Vanagu © A.S.O/A. Vicent/DPPI nuotr.

Vaidotas Žala pasinaudojo varžovų nelaimėmis ir pakilo bendroje įskaitoje per kelias pozicijas.

Penktame greičio ruože finišavęs V. Žala preliminariai liko už pirmojo dešimtuko, tačiau palyginus neilgoje 118 km trasoje klydo tiek Sebastianas Loebas, tiek Luisas Moraesas – varžovai, kurie prieš greičio ruožą buvo priekyje lietuvio.

Galiausiai gavosi, kad lietuvio ir portugalo ekipažas pakilo į 7 vietą bendroje įskaitoje. 

Bendroje įskaitoje po 5 GR V. Žala turi 2 min. 55 sek. pranašumą prieš Guillaume De Meviusą, 7 min. 39 sek. pranašumą prieš Sebastianą Loebą bei 17 min. 40 sek. atotrūkį nuo Luiso Moraeso.


Benedikto Vanago Dakaras kol kas yra labai permainingas. Po sėkmingesnės dienos seka greičio ruožas su daugiau nusivylimų, o po jo vėl geresnis etapas.

Penktuoju 2024 m. Dakaro greičio ruožu „Toyota Gazoo Baltics“ lenktynininkas liko patenkintas.

„Startuoti 35 pozicijoje nebuvo gera mintis. Smėlis po tiek transporto jau buvo suartas, tad važiuoti nebuvo lengva. Bet mes įjungėme skrydžio režimą ir vėl pasigerinom rytojaus poziciją.

Taip priskraidėme, kad džiaugiausi pusryčiams beveik nieko nevalgę“, – B. Vanagas teigė savo „facebook“ paskyroje.

Penktame greičio ruože B. Vanagas su K. Sikku buvo dvylikti, o bendroje įskaitoje pavyko priartėti iki 13-os pozicijos. Iki jos skiria 2 minutės ir 13 sekundžių, iki 12-os – 2 min. ir 41 sek. Šias pozicijas atitinkamai užima Guy'us Davidas Botterill (PAR, „Toyota“) bei Martinas Prokopas (Čekija, „Ford“).

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos