Antrą kvėpavimą įjungusi Kanados rinktinė nepaliko vilčių Latvijos krepšininkams © FIBA nuotr.

Paskutinėse ir lemiamose pasaulio čempionato H grupės rungtynėse dėl pirmosios vietos lentelėje Kanados rinktinė (3-0) įrodė savo dominavimą grupėje. Jie įveikė antrojoje vietoje likusius ir taip pat į sekantį etapą patekus Latvijos krepšininkus (2-1).

Itin puikią formą pasaulio čempionate rodantis Kanados dvyliktukas užtikrintai rezultatu 101:75 (13:23, 30:19, 24:15, 34:18) susitvarkė su Latvijos rinktinės barjeru ir užėmė pirmąją vietą „mirtininkų“ grupėje H. 

Puikiai rungtynes pradėjusi ir kovingumą parodžiusi Latvijos rinktinė jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklį pranašumą prieš favoritais laikytus kanadiečius, pirmajame ketvirtyje pataikydami net 5 taiklius tolimus metimus - 13:23.

Vadžių neatleidę latviai antrojo kėlininio pirmojoje pusėje išlaikė dviženklį taškų pranašumą, bet visgi NBA žvaigždžių Shai-Gilgeous Alexanderio ir Kelly Olynyko vedama kanadiečių rinktinė sugebėjo apsukti rungtynių eigą ir atsitiesti dar iki kėlinio pabaigos, į ilgąją pertrauką išeidami su minimaliu pranašumu – 43:42.

Trečiajame ketvirtyje aukštesnę pavarą įjungę kanadiečiai sparčiai atitrūko, įgydami solidų pranašumą prieš gynybos pančiuose įstrigusius latvius. Nors Latvijos rinktinė išlaikė kovingumą, tačiau banguotame kėlinyje Kanados krepšininkams pavyko spurtuoti ir įgyti dviženklį pranašumą – 67:57.

Lemiamame ketvirtyje Kanados rinktinė įgijo įtikinamą pranašumą, pateisino favorito etiketę ir šventė užtikrintą pergalę bei tapo grupės nugalėtoja.

Kanados rinktinėje ir vėl žibėjo pagrindinė komandos žvaigždė – Shai-Gilgeous Alexanderis (27 tšk., 6 rez. perdavimai) , RJ Barrettas pridėjo 22 taškus, K. Olynyko sąskaitoje 15, N. Alexanderis-Walkeris pasižymėjo 14 taškų. 

Latvių gretose rezultatyviausias buvo A. Gražulis, jo sąskaitoje 16 taškų, R. Kurucs pridėjo 14 (10 atkovotų kamuolių), A. Žagars 11.  

Antrajame etape Latvijos bei Kanados rinktinės vienoje grupėje grumsis prieš Ispanijos ir vieną iš Brazilijos-Dramblio Kaulo Kranto rinktinių. Jos rytoj kovos dėl antros vietos G grupėje. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos