Paskelbtas Lietuvos rinktinės kovų tvarkaraštis pasirengimo cikle © FIBA nuotr.

Artėjant olimpinių žaidynių atrankos etapui Puerto Rike, kuriame Lietuvos krepšinio rinktinė bandys iškovoti kelialapį į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) paskelbė kontrolinių rungtynių tvarkaraštį.

Lietuviai atrankos turnyre dalyvaus liepos 2-7 dienomis, o sėkmės atveju, Kazio Maksvyčio rinktinė olimpinėse žaidynėse dalyvaus nuo rugpjūčio 27 iki rugsėjo 11 dienos.

Lietuvos rinktinė kontrolinių varžybų cikle yra numatę penkias rungtynes – birželio 10-ąją dieną Jonavoje, birželio 12-ąją dieną Kėdainiuose bei 14-ąją dieną Panevėžyje lietuviai susitiks su Libano rinktine.

Birželio 23-iąją dieną Vilniuje bei 25-ąją dieną Slovėnijoje Lietuvos rinktinė varžysis prieš Luka Dončičiaus Slovėnijos rinktinę.

„Laukia įdomi vasara. Turiu galimybę prisijungti anksčiau, tad pats kuruosiu tą pirmą etapą, kurio negalėjau prižiūrėti anksčiau. Vieną savaitę pasitreniruosime, o tada turėsime tris kontrolines rungtynes su Libanu. Tikslas yra surinkti jaunus žaidėjus, kurie yra arti rinktinės bei pačiam juos pačiupinėti. Pernai projektas gavosi sėkmingas – Sirvydis ir Maldūnas pateko į pagrindinę rinktinę. 

Su pagrindine rinktine startuosime iškart po to – birželio 16-ąją Palangoje. Laikas spaudžia – LKL padarė kažkiek nuolaidų, sutrumpino savo čempionatą, bet sėkmingai susiklosčius aplinkybėms žaidėjai turės savaitę pailsėti po klubinio čempionato.

23-ąją ir 25-ąją sužaisime dvejas rungtynes su Slovėnija. Tada jau vyksime į Puerto Riką. Man teko daug keliauti, su daug kuo gyvai pakalbėti ir pamatyti rungtynių. Tikslas yra patekti į olimpiadą“, – apie pasiruošimą kalbėjo vyriausiasis strategas K. Maksvytis

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos