Kauno „Žalgirio“ perėjimai, išvykimai ir gandai 2023 © LKL.lt nuotr.

LKL čempionų žiedus iškovojęs Kauno „Žalgiris“ aktyviai darbuojasi tarpsezonio metu.

„Sportnews.lt“ pristato naujieną, kurioje bus aprašoma viskas, kas susiję su Lietuvos krepšinio grandu.

Šioje apžvalgoje bus apžvelgiama bei atnaujinama apie kiekvieną „Žalgirio“ krepšininką individualiai bei bus aprašomi įvairūs gandai bei oficialios naujienos apie klubo naujokus.

Gynėjai:

Keenanas Evansas – iki skaudžios traumos visišku komandos lyderiu buvęs amerikietis krypsta link to, jog tęstų savo karjerą Kaune. K. Evansas yra laimingas „Žalgirio“ organizacijoje ir yra dėkingas kaip greitai ir profesionaliai buvo pasirūpintas ištikus achilo sausgyslės traumai. Krepšininkas savo sutartyje turi „pliusą“ ir labai realu, jog abi pusės sutars pratęsti bendradarbiavimą dar vienam sezonui.

Lukas Lekavičius – ilgametis „Žalgirio“ krepšininkas turi galiojančią sutartį iki 2025 metų. Tiesa, buvo sklandžiusių kalbų, jog L. Lekavičius gali palikti komandą, esą šis netinka K. Maksvyčio žaidimo schemoms. Tačiau, žinant Pauliaus Motiejūno filosofiją siekianti išsaugoti, kuo didesnį kiekį lietuvių – sunku tikėti, jog su gynėju bus ieškoma kompromisų ir būtų atsisveikinta. L. Lekavičius ir toliau turėtų ginti „Žalgirio“ komandos garbę.

Tomas Dimša – pagaliau savo šanso sulaukęs gynėjas pateisino klubo lūkesčius ir turėtų tęsti karjerą Kaune. Kauniečiai baigia derinti paskutiniąsias kontrakto detales su T. Dimša ir šis „Žalgiryje“ rungtyniaus ateinančius du sezonus.

Dovydas Giedraitis – čia situacija paprasčiausia. D. Giedraitis turi galiojančią sutartį iki 2027 metų. Gynėjas tikrai liks Kaune.

Karolis Lukošiūnas – šiuo metu, tai yra vienintelis žaidėjas gynėjų grandyje, kuris garantuotai paliks komandą. K. Lukošiūno kontraktas baigsis šią vasarą ir „Žalgiris“ snaiperio savo sudėtyje nebepasiliks.

Isaiah Tayloras – po Keenano Evansos traumos į komandą atvykęs amerikietis davė apčiuopiamos naudos ir savo žaidimu nukalė keletą svarbių pergalių Eurolygoje. Tiesa, šansai, jog I, Tayloras liks „Žalgiryje“ yra nedideli, kadangi, komanda jau yra nusimačiusi naujoką gynėjų grandyje, o Kauno klube taip pat turėtų likti Keenanas Evansas ir Lukas Lekavičius.

Ignas Brazdeikis – iš gynėjų didžiausias klaustukas kabo ties I. Brazdeikio pavarde. Lietuvis sutartyje turi „pliusą“ iš savo pusės. Pats krepšininkas svajoja grįžti į NBA. Eurolygos debiutantas kitą savaitę vyksta į Torontą, kur dalyvaus „Raptors“ ekipos stovykloje. Jei I. Brazdeikiui nepavyks rasti darbo NBA klube, tuomet veikiausiai krepšininkas tęs karjerą „Žalgiryje“.

Puolėjai:

Edgaras Ulanovas – kapitonas turi galiojančią sutartį kitam sezonui. Mažai šansų, jog puolėjas paliks komandą. Beveik garantuota, jog ir kitame sezone E. Ulanovas rungtyniaus Kaune.

Arnas Butkevičius – juodadarbis „Žalgirio“ krepšininkas greitai tapo sirgalių numylėtiniu. Kaip ir E. Ulanovas, puolėjas irgi turi kitame sezone galiojančią sutartį. Nekyla jokių abejonių, jog A. Butkevičius tęs Karjerą „Žalgiryje“

Tyleris Cavanaugh – ties šiuo krepšininku yra ne vienas klaustukas. Iš toli gebantis pataikyti puolėjas išsigydė nugaros traumą ir po jos demonstruoja solidų krepšinį. Klubas spręs ar pasilikti amerikietį komandoje ar ieškoti jam pamainos. T. Cavanaugh savo kontrakte turi „pliusą“, o pats krepšininkas rodo norą likti Kaune.

Achille Polonara – kartu su I. Tayloru į Kauną atvykęs italas demonstravo banguojantį krepšinį. Pats puolėjas teigė, jog „Žalgiryje“ šis iš naujo atgimė. Tiesa, Kaune italas neliks. Klubas oficialiai paskelbė, jog atsisveikina su puolėju.

Rolands Šmits – viena iš džiugiausių naujienų „Žalgirio“ sirgaliams. Latvis pasirašė naują sutartį su žalgiriečiais ir rungtyniaus šioje komandoje ir kitą sezoną. Kontraktas galioja iki 2026 metų, bet sutartyje yra numatyta sąlyga, jog puolėjas už išpirką gali palikti komandą po kiekvieno sezono išskyrus šio.

Vidurio puolėjai:

Kevarriusas Hayesas – dar vienas legionierius, kuris žais Kaune ir kitą sezoną. Blokų karalius pratęsė sutartį su „Žalgiriu“ ir Kaune rungtyniaus dar bent vieną sezoną. Pats amerikietis teigia, jog Kaunas ir „Žalgiris“ šiuo metu jam yra geriausia vieta.

Laurynas Birutis – skeptiškų reakcijų prieš sezoną sulaukęs pirkinys – atsipirko su kaupu. L. Birutis pateisino ar net viršijo žmonių lūkesčius ir tikrai tęs karjerą „Žalgiryje. Vidurio puolėjo sutartis su Kauno klubu galioja iki 2024 metų.

Motiejus Krivas – jaunasis talentas Kaune neberungtyniaus. 18-metis nusprendė pratęsti savo tobulėjimą už Atlanto ir rungtyniaus NCAA lygoje – „Arizonos“ universiteto komandoje.

Treneris:

Kazys Maksvytis – strategas turi galiojantį kontraktą iki 2024 metų ir yra neabejojama, jog iš Darbėnų kilęs treneris tęs darbus Kaune.

Gandai:

Nazas Mitrou-Longas – Milano „AX Armani“ gretose rungtyniavęs kanadietis yra viena koja „Žalgirio“ komandoje. Lieka neaišku, kurį krepšininką įžaidėjo ir gynėjo pozicijose galintis rungtyniauti krepšininkas pakeis. N. Mitrou–Longas debiutavo Eurolygoje. Prieš tai krepšininkas rungtyniavo Brešos „Germani“ ekipoje bei bandė įsitvirtinti NBA lygoje.

Straipsnio įvertinimas: 7 3
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos