Šaltakraujiškai lemiamu metu žaidęs R. Jokubaitis atvedė „Barcą“ į Ispanijos taurės triumfą © ZUMAPRESS com. nuotr.

Šarūnas Jasikevičius ir lietuviškas trenerių štabas bei Rokas Jokubaitis kartu su „Barca“ – „Copa del Rey“ čempionai. 

Jeigu Š. Jasikevičius su savo trenerių štabu iškovojo ne pirmą Ispanijos taurę, tai Rokui Jokubaičiui tai buvo pirmasis Ispanijos taurės titulas bei pirmasis apskritai titulas Ispanijoje. Įžaidėjas iš Lietuvos šio titulo buvo tikrai vertas, kadangi lemiamais momentais jis buvo vienas iš svarbiausių komandos žaidėjų. 

„Barcelona“ Ispanijos taurės finale 64:59 (5:19, 13:10, 23:17, 23:13) įveikė savo principinius varžovus Madrido „Real“ ekipą Granados arenoje. 

Pirmajame kėlinyje katalonai įmetė vos 5 taškus ir pirmojoje rungtynių dalyje veiksmą visiškai kontroliavo „karališkasis klubas“, tačiau antroje pusėje katalonai atsigavo ir sugebėjo laimėti Ispanijos taurę. 

Rokas Jokubaitis ketvirtajame kėlinyje pelnė 9 taškus, o iš viso surinko 12 taškų (2/2 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 2/2 baudos metimai), atkovojo 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus pažeidė taisykles, 2 kartus išprovokavo pražangas ir surinko 14 naudingumo balų. 

Ketvirtojo kėlinio antroje pusėje vienu metu R. Jokubaitis pelnė visus 9 taškus iš eilės ir buvo vienas iš svarbiausių žaidėjų „Barcos“ pergalėje „Copa del Rey“ turnyre. 

Į priekį „Barcą“ taip pat tempė aukštaūgiai. Nikola Mirotičius pelnė 18 taškų ir atkovojo 5 kamuolius, Brandonas Daviesas pridėjo 10 taškų, Sertačas Šanli – 9. 

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai iškovojo Ispanijos taurę antrus metus iš eilės. Praeitais metais katalonai iškovojo pergalę „Wizink Centre“ arenoje, kur įprastai namų rungtynes žaidžia „Real“ komanda. Tuomet žiūrovų nebuvo, o šiandien „Barcelona“ triumfavo sausakimšoje arenoje. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos