Slovėnus pranokę lietuviai pateko į elitinį Europos komandinio čempionato divizioną © European Athletics nuotr.

Lietuvos lengvaatletikos rinktinė pranoko visus lūkesčius.

Antrajame divizione Silezijoje Lietuvos lengvaatletikos komanda užėmė trečią vietą ir pakilo į elitinį pirmąjį divizioną. 

Paskutiniame bėgime Lietuvos 4x400 m estafetės komanda užėmė ketvirtą vietą, o Slovėnija finišavo pirmoje vietoje. Visgi bendroje įskaitoje vos pusę taškelio lietuviai sukaupė pranašumą prieš slovėnus. 

Paskutinę dieną labai padėjo Edžio Matusevičiaus, Airinės Palšytės, Gretos Karinauskaitės, Jogailės Petrokaitės, Gabijos Galvydytės bei kitų sportininkų pasiekimai. 

Edis Matusevičius užėmė pirmąją vietą ieties metime ir pademonstravo seniai sau nematytą rezultatą – 84.22 m. Jis vienintelis lietuvis, kuriame šiame čempionate pavyko užimti pirmąją vietą. Negana to, su tokiu rezultatu lietuvis pretenduoja ir į Europos žaidynių medalį.

Airinė Palšytė taip pat puikiai pasirodė. Jį peršoko 1.91 m. kartelę ir pagerino savo sezono rekordą bei užėmė ketvirtą vietą.

Jogailė Petrokaitė šuolio į tolį rungtyje nušoko 6.60 m (6.37 – 6.36 – 6.28 – 6.33 – 6.60 – 6.46) bei liko trečioje vietoje.

Gabija Galvydytė taip pat nenuvylė. Vidutinių nuotolių bėgikė 1500 m distancijoje užėmė 3 vietą (4:09.48). Savo asmeninį rekordą lietuvė pagerino daugiau nei 5 sekundėm. 

Greta Karinauskaitė (3000 m kliūtinis) bei Gediminas Truskauskas (200 m) savo bėgimo rungtyse užėmė antrąsias vietas.

Rinktinės kapitonė Liveta Jasiūnaitė užėmė šeštą vietą ieties metime (57.46 m).

Tiesa, verta paminėti ir tai, kad Lietuvai labai pagelbėjo slovėnų Matevžo Šuštaršičiaus ir Vido Botolino nelaimės. Šie bėgikai nebaigė savo rungčių dėl traumų ir taip nepelnė taškų savo rinktinei.

Už dviejų metų Lietuva dalyvaus elitiniame divizione. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos