Silvija Statkevičius debiutavo pasaulio čempionate, A. Šidlauskas į dar vieną pusfinalį nepateko © LTOK nuotr.

A. Šidlauskas antradienio varžybas pradėjo vyrų 50 m plaukimo krūtine rungtimi. Savajame atrankos plaukime lietuvis finišavo dešimtas (28,47 sek.).

Bendroje įskaitoje jis užėmė 31 vietą ir į pusfinalį nepateko. Kvalifikacijoje iš viso varžėsi 58 dalyviai.

„Sekėsi labai prastai. Nežinau, kažkaip po 100 metrų rungties gal toks pusėtinas nusiteikimas buvo, gal kūnas atsileido. Negaliu sakyti, kad nerimta mano rungtis. Lyg ir norėjau, lyg ir ne. Sąmyšis galvoje, toks ir rezultatas. Dabar daugiausiai nusiteikimo ir visos viltys, ir noras yra plaukti 200 metrų, nes vis tiek olimpinė rungtis, – po atrankos kalbėjo A. Šidlauskas.

– Trenerė norėjo, kad stengčiausi padaryti gerą startą, nes kiekvienas startas yra pamoka ir ateityje bus vis lengviau padaryti tai, ką reikia. Bet, manyčiau, ir to neįvykdžiau“.

Greičiausi ryte buvo amerikietis Nicas Finkas ir baltarusis baltarusis Ilja Šimanovičius. Jie abu užfiksavo identišką rezultatą – 26,66 sek.

A. Šidlausko šios rungties karjeros rekordas – 27,39  sek.

Pasaulio čempionato debiutantė S. Statkevičius ryte pasirodė moterų 200 m plaukimo laisvu stiliumi atrankoje. Savajame kvalifikaciniame plaukime lietuvė finišavo antra, distanciją įveikė per 2 min. 3,03 sek. ir į pusfinalį nepateko.

Tarp 50 dalyvių mūsiškės laikas buvo 32-as.

„Galėjo būti geriau, bet esu laiminga čia būdama. Kiekvieną dieną tobulėju, yra daug ko išmokti iš šių 200 metrų, išmoksiu ir geriau suplauksiu kitą kartą. Daug sunkiau yra plaukti už save, su komanda kažkaip žymiai lengviau, nes yra su kuo pasikalbėti prieš startą, padeda morališkai. Vienai (plaukti) tikrai sunku, bet, kaip ir sakiau, tobulėsiu ir bus geriau“, – pasirodymą asmeninėje rungtyje įvertino plaukikė.

Kvalifikacijos lydere tapo kinė Bingjie Li (1 min. 57,16 sek.).

Kanadoje besitreniruojanti jaunoji Lietuvos sportininkė per karjerą greičiausiai šį nuotolį yra plaukusi per 2 min. 1,86 sek.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos