Apie Lietuvos rinktinę A. Edwardsas: „Mes laimėsime. Aš dėl to nesijaudinu“ © FIBA nuotr.

Paskutinėse C grupės rungtynėse sunkiai sustabdoma JAV rinktinė (3-0) šventė triuškinamą pergalę, rezultatu 110:62 įveikdami trečiąją nesėkmę patyrusius ir dėl Pausalio čempionato trofėjaus nebesivaržysiančius Jordanijos krepšininkus (0-3).

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje JAV rinktinės strategas Steve'as Kerras ir viena ryškiausių komandos žvaigždžių Anthony Edwardsas negailėjo gražių žodžių savo komandai.

A. Edwardsas ir rinktinės strategas išreiškė pagarbą savo žaidėjams, džiaugėsi, jog žaidimas klostėsi puikiai jau nuo pat runtynių pradžios.

„Praeitose dvejose rungtynėse mes nepradėjome gerai, todėl džiugu, kad šiose runtynėse pavyko susirinkti didelį pranašumą nuo pat rungtynių pradžios. Tai nustatė rungtynių toną, ko mes ir siekiame. Mes turime geriausius perimetro gynėjus čempionate, tai mums suteikia didelį pranašumą“, – teigė Steve'as Kerras.

JAV rinktinė šiame susitikime padarė kelis eksperimentus rinktinės sudėtyje. A. Edwardsas paklaustas, ar tai turėjo įtakos jo rolei bei žaidimui, atsakė: „Tai neturėjo reikšmės. Stengiausi išlikti toks pat agresyvus ir užtikrintas kaip ir praeitose rungtynėse. Tai yra tai ką aš darau.“

JAV rinktinės treneris bei komandos žvaigždė pabrėžė, jog komanda yra puikiai sukomplektuota, visi esantys žaidėjai turi svarbią rolę bei suteikia didelės naudos bendram rezultatui.

Spaudos konferencijos pabaigoje, pasitikėjimo savimi neslepiantis Anthony Edwards'as, paklaustas, kaip jaučiasi prieš antrajame etape laukiančius susitikimus prieš Lietuvos ir Juodkalnijos ekipas, atsakė: „Manau laimėsime. Manau turime didelius šansus, turime puikų trenerių štabą, puikius žaidėjus. Mūsų pasitikėjimas savimi yra labai aukštas, dėl to nesijaudiname dėl tų vyrukų.“

JAV rinktinės jau rugsėjo 1-ąją laukia susitikimas su D grupėje antąją vietą užėmusia Nikola Vučevičiaus vedama Juodkalnijos nacionaline rinktine.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos