Ispanijos žiniasklaida: Dubajaus klubas Eurolygoje žais jau kitame sezone © „Facebook“ nuotr.

Ispanijos žiniasklaidos viršūnėje įsitaisę „Mundo Deportivo“ skelbia, jog jau kitame sezone tikėtina išvysti Dubajaus krepšinio klubą Eurolygoje.

Teigiama, kad Dubajaus klubo vadovybė Eurolygai įsipareigos sumokėti 150 mln. eurų per šešerius metus. Eurolygos A licencijų turėtojai, tarp kurių yra ir Kauno „Žalgiris“, iš Dubajaus klubo penkerius metus sulauks 1 mln. dotacijos.

Dubajaus klubas turės varžytis Europoje, o tai greičiausiai taps Adrijos lyga. Ateityje planuojama sukurti krepšinio lygą Dubajuje, kurios nugalėtojas pelnytų kelialapį į prestižinį turnyrą.

Manoma, jog „Fly Emirates“ aviacijos linijos gali tapti naujuoju generaliniu Eurolygos remėju, taip pakeisiantys dabartinį generalinį rėmėją – „Turkish Airlines“. Visgi nemokamų skrydžių į Dubajų Eurolygos klubai negaus, kadangi 1 mln. dotacija ir taip kompensuos šias išlaidas.

Dubajaus komanda rungtynes žaistų „Coca-Cola“ arenoje, kuri gali talpinti 17 tūkstančių sirgalių. 

Jei šis planas bus įgyvendintas, Dubajaus klubo vadovybei teks įgyvendinti visus reikalavimus, susijusius su biudžetu ir finansiniu atsakingumu, kadangi yra ribojamas savininko indėlis į bendrą biudžetą.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos