Lietuvos jaunimui nesėkmingai susiklostė ketvirtoji Europos plaukimo čempionato dieną © Unsplash nuotr.

Penktadienį Rumunijoje vykstančiame Europos jaunimo plaukimo čempionate pasirodymą tęsė ir Lietuvos sportininkai.

Merginų 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje dalyvavo trys lietuvės.

Arčiausiai pusfinalio šįryt buvo Marija Romanovskaja. 15-metė Kauno plaukimo mokyklos auklėtinė nuotolį įveikė per 57,68 sek., pagerino savo sezono rezultatą ir bendroje įskaitoje pasidalino 24-25 vietas kartu su brite Hollie Widdows.

Aukštą 9-ą vietą perpus trumpesnėje distancijoje iškovojusi 15-metė Sostinės sporto centro plaukikė Smiltė Plytnykaitė tą patį 100 m nuotolį šiandien įveikė per 57,71 sek. ir buvo 26-a. Jos asmeninis rekordas (56.58) būtų užtikrinęs vietą tarp 16 pusfinalio dalyvių.

14-metė Patricija Geriksonaitė iš Šiaulių plaukimo centro „Delfinas“ merginų kvalifikacijoje užėmė 46 vietą (59.03).

Su geriausiu rezultatu į pusfinalį pateko vengrė Nikoletta Pádár (55.65).

Rytinius mūsų plaukikų pasirodymus užbaigė mišri komandinė estafetė 4 po 100 kombinuotu būdu.

Lietuviai tarp 16-os dalyvių užėmė 12-ą vietą ir į finalą nepateko. Mūsų komandos estafetę pradėjo merginos – nugara startavo Beata Jakštaitė (1:05.05), po to krūtine plaukė Smiltė Plytnykaitė (1:11.04). Etapą peteliške įveikė Danielis Kvederis (56.41), o laisvuoju stiliumi finišavo Rokas Jazdauskas (50.51).

Mūsiškiai užfiksavo 4 min. 3,01 sek. laiką ir savo atrankos plaukime užėmė šeštą vietą. Nuo kvalifikacijos lyderių britų lietuviai atsiliko 8,49 sek., o iki finalo jiems pritrūko kiek daugiau nei 4,6 sek. Lietuvos ketveriukei pavyko aplenkti Švedijos, Graikijos, Kroatijos ir Albanijos komandas.

Ryte prie starto bokštelių nepasirodė Silvija Statkevičius. Dėl sveikatos problemų 15-metei lietuvei komandos treneriai rekomendavo praleisti 100 ir 800 m plaukimo laisvuoju stiliumi kvalifikacinius plaukimus.

Lietuvos plaukikai pasirodymą Europos jaunimo plaukimo čempionate pratęs šeštadienį, o varžybos baigsis sekmadienio vakarą.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos