Plaukimo PČ: fantastiškas Meilutytės sugrįžimas, dvi diskvalifikacijos estafetėse ir 7 pusfinaliai © REUTERS nuotr.

Praėjo 18-asis pasaulio plaukimo čempionatas ilgajame baseine (50 m), kuriame Lietuvos himnas skambėjo vos antrą kartą per pasaulio plaukimo čempionatų istoriją. 

1978 metais prie Sovietų Sąjungos Lina Kačiušytės iškovoja auksą pasaulio čempionate, tačiau tuomet Lietuvos himnas neskambėjo. 

2013 metais Barselonoje pasaulio čempionate Rūta Meilutytė aukso medalį iškovojo ir tai pakartojo po 9 metų – šiais metais pasaulio čempionate. 

Kaip 25-erių lietuvė teigė po šio sėkmingo čempionate, padaryta pertrauka karjeroje buvo geriausias jos sprendimas. 

Rūta iškovojo aukso medalį 50 m krūtine plaukimo finale, o bronzą – 100 m krūtine. 

Negana to, lietuviai pasiekė iš viso 7 pusfinalius ir 4 finalus. Su trauma čempionatą pradėjęs Danas Rapšys pusfinalį pasiekė 200 m laisvuoju stiliumi rungtyje. 

Kotryna Teterevkova pasiekė pusfinalį 100 m krūtine ir finalą 200 m krūtine, kur užėmė 5-ąją vietą. Asmeninis rezultatas finale 20-metei vilnietei būtų garantavęs 2-ąją vietą ir sidabro medalį.  

Apie Rūtos Meilutytės fantastinius pasiekimus jau nereikia kalbėti, tačiau Andrius Šidlauskas taip pat varžėsi su pasaulio elitu. 

A. Šidlauskas 100 m krūtine finale užėmė 8-ąją ir Europos čempionate turėtų pretenduoti jau į aukščiausius tikslus. 200 m krūtine pusfinalyje 25-erių panevėžietis buvo 14-as. 

Taip pat šis čempionatas buvo keistas ir nesėkmingas lietuviams vienu atžvilgiu. Tiek 4x100 m kombinuotu būdu mišri estafetės komanda buvo diskvalifikuota po Deivido Margevičiaus klaidos, tiek 4x100 m vyrų estafetės komanda buvo diskvalifikuota, šįkart suklydus jau Andriui Šidlauskui. 

Visgi progų estafetės komandoms dar bus – artėjančiame Europos čempionate, kuris vyks rugpjūtį Italijoje, Romoje. 

Šiame čempionate dalyvavo 7 Lietuvos plaukikai. Realu, kad Europos čempionate jų išvysime dar daugiau ir net galbūt daugiau medalių nei šiame čempionate. Tačiau net ir Rūtos pasiekimai Lietuvai padėjo atsidurti net vienuoliktoje vietoje medalių lentelėje. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos