M. Rubštavičiui ESPN prognozuoja antrojo rato NBA šaukimą © FIBA nuotr.

Fantastišką vasarą su jaunimo U20 rinktine apturėjęs ir į Panevėžio „Lietkabelį“ persikėlęs Mantas Rubštavičius pasikėlė savo akcijas už Atlanto. 

ESPN žurnalistas Jonathanas Givony prognozuoja, kad 20-mečio lietuvio pavardę galima bus išgirsti 2023 metų NBA naujokų biržoje.

M. Rubštavičiui prognozuojamas 56-asis šaukimas. Gynėjas yra laipteliu aukščiau už „Barcelonos“ talentą Michaelį Caicedo.

M. Rubštavičius vasarą su Lietuvos U20 rinktine iškovojo sidabro medalius Europos jaunimo čempionate, kur komanos lyderis rinko po 19,7 taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 17,3 naudingumo balo.

199 cm gynėjas buvo rezultatyviausias Europos jaunimo čempionato žaidėjas.

20-metis šį sezoną persikėlė į Panevėžio „Lietkabelį“, kur netrukus debiutuos Europos taurėje. Jo statistika LKL pirmenybėse per 3 turus – 7,3 taško (50 proc. tritaškiai) ir 5,7 naudingumo balų. 

2023 metų NBA naujokų biržoje pretenduos būti pašauktas ir Ažuolas Tubelis, kuris žais savo trečią sezoną už Arizonos „Wildcats“ NCAA lygoje. 

2024 metų biržoje galime išvysti dar vieną „Lietkabelio“ žaidėją Paulių Murauską bei už Atlanto augusį, tačiau Lietuvos pilietybę turintį, Matą Buzelį. Šis jaunuolis jau kitą sezoną žais G lygoje. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos