Puikus EČ atrankos startas: po lietuvių kojomis krito ir lenkės © FIBA nuotr.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė (2/0) iškovojo antrąją pergalę pirmajame atrankos į 2025 m. Europos čempionatą varžybų lange ir įsitvirtino pirmoje C grupės vietoje.

Fantastiškai rungtyniavusios Gintarės Petronytės vedamos lietuvės Katovicuose 73:75 (28:15, 14:17, 10:20, 14:14, 7:9) po pratęsimo palaužė Lenkijos (1/1) rinktinę, kuri trečiadienį buvo nugalėjusi Europos čempiones belges.

Pirmasis kėlinys mūsiškėms prasidėjo sėkmingai, Dalia Donskichytė atidarė rungtynių rezultatą tritaškiu metimu. Tačiau įpusėjus kėliniui šeimininkės laimėjo atkarpą 11-0, o likus žaisti 42 sekundes Lenkijos atotrūkis jau buvo dviženklis.

Antrąjį kėlinuką ir vėl geriau pradėjo lietuvės, aktyviai žaidusios po varžovių krepšiu ir vertusios lenkes rinktis asmenines pražangas. Likus žaisti 3 minutes sėkmingai apsigynusios mūsiškės nuskubėjo į greitą ataką, kurios smaigalyje atsidūrusi Gintarė Petronytė, pelnė taškus (33:30). Visgi, kėlinio pabaigą dar kartą geriau sužaidė šeimininkės, o su sirena pataikytas tritaškis ir vėl atstatė dviženklį pranašumą.

Iki didžiosios pertaukos lietuvės labai prastai pataikė tritaškius metimus, tikslą pasiekė tik 1 metimas iš 11 mėginimų.

Trečiajame kėlinyje vaizdas aikštelėje pasikeitė. Mūsiškės kėlinį laimėjo 20-10, Gabrielė Šulskė pataikė du tolimus metimus ir prieš lemiamą rungtynių ketvirtį rezultatas tapo lygus (52:52).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje lietuvės šovė į priekį atkarpa 7-0. Sužaidus beveik pusę kėlinio laiko G. Šulskė pataikė ketvirtąjį savo tolimą metimą ir padidino Lietuvos rinktinės atotrūkį iki 53:62.

Tačiau po Lenkijos trenerių paprašytos minutės petraukėlės mūsiškės ėmė strigti puolime. O varžovės sumetė tris tolimus metimus iš eilės, galiausiai sumažindamos atsilikimą iki minimumo (62:64).

Likus žaisti mažiau nei pusę minutės priekyje vienu tašku jau buvo lenkės, tačiau baudų metimų mesti stojo G. Šulskė. Lietuvos rinktinės gynėja pataikė tik vieną metimą (66:66), kitoje pusėje lenkių ataka nepavyko, o mūsiškės per likusias 7 sekundes irgi nesugebėjo išmesti metimo. Rinktinėms teko žaisti papildomas 5 minutes.

Per pridėtą laiką sėkmingiau žaidė svečių komandos žaidėjos. Mūsiškės baudų metimais susikrovė pranašumą, kurį išsaugojo iki finalinės sirenos.

Lietuvą į pergalę vedė Gintarė Petronytė. Mūsų rinktinės kapitonė pelnė 25 taškus, atkovojo 5 kamuolius, blokavo 3 varžovių metimus, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir iš viso surinko net 34 naudingumo balus.

tkakli kova pareikalavo daug jėgų iš Lietuvos krepšininkių. Ketvirtajame kėlinyje dėl čiurnos traumos aikštę paliko Brigita Sinickaitė, o po varžovės smūgio į galvą rungtynių tęsti nebegalėjo Santa Baltkojienė.

Lenkija: Stephanie Mavunga 18, Klaudia Gertchen 10.

Lietuva: Gintarė Petronytė 25, Gabrielė Šulskė 16, Giedrė Labuckienė 10, Laura Juškaitė 6, Laura Miškinienė ir Santa Baltkojienė po 5, Dalia Donskichytė ir Gabija Meškonytė po 4.

Kitas atrankos varžybų langas vyks lygiai po metų, 2024 m. lapkričio 7-10 dienomis. Tomis dienomis Lietuva išvykoje susikaus su Belgija ir Azerbaidžanu. Į Europos čempionato pirmenybes pateks visų grupių nugalėtojos bei keturios geriausios antrąją vietą užėmusios komandos.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos