Būkite žaidimo priešakyje su naujausiomis sporto naujienomis © pixabay

Sportas Lietuvos kultūroje vaidina svarbų vaidmenį, ir ne paslaptis, kad lietuviai aistringai džiaugiasi savo sportiniais pasiekimais. Nuo krepšinio iki futbolo, nuo lengvosios atletikos iki dviračių sporto – Lietuvos sportininkai ir toliau garsina savo šalį. Toliau žengiant į 2023 metus, metas atidžiau apžvelgti naujausias sporto naujienas iš Lietuvos. Nuo naujo olimpinio dydžio baseino iki palaikymo Ukrainai per naujausią Serbijos ir Lietuvos mačą – Lietuvos sporto scena žada pasiūlyti daug įspūdžių ir dramų viso pasaulio sirgaliams. Šiame straipsnyje gilinsimės į kai kuriuos ryškiausius pastarojo meto Lietuvos sporto įvykius, pateiksime įžvalgų ir analizės apie istorijas, kurios mirga šios dinamiškos ir dinamiškos šalies laikraščių antraštėse.

Vilniuje atidarytas naujas olimpinio dydžio baseinas

Šį vasarį, Vilniaus Lazdynų mikrorajone oficialiai atidarytas naujas olimpinio dydžio baseinas. Naujasis sport objektas, pastatytas vietoje nugriauto senojo baseino, trečiadienį nuo 17 val. bus atviras visuomenei, pranešė Vilniaus savivaldybė. Komplekse įrengtas 50 metrų olimpinio dydžio plaukimo baseinas ir 25 metrų šuolių į vandenį baseinas su 1 200 žiūrovų vietų. Jame taip pat yra treniruoklių ir funkcinių treniruočių zonos, kavinė, taip pat sūkurinė vonia. Lazdynų baseinas iš pradžių veiks be SPA ir saunos zonų, kurias tikimasi baigti įrengti maždaug po metų. Sporto komplekse vienu metu gali tilpti iki 700 lankytojų. Skaičiuojama, kad projekto kaina nuo iš pradžių planuotų 22 mln. eurų išaugo iki 35 mln. eurų.

Kauno stadionas įgijo UEFA 4 kategoriją ir yra pasirengęs rengti aukščiausio lygio rungtynes

Dariaus ir Girėno stadionas Kaune, antrame pagal dydį Lietuvos mieste, UEFA pripažintas 4 kategorijos stadionu, todėl jame galima rengti aukščiausio lygio tarptautines rungtynes. Kauno savivaldybė vasario trečia dieną pranešė, kad tokio pat įvertinimo siekia ir lengvosios atletikos infrastruktūra. Savivaldybės teigimu, tarptautiniai ekspertai „labai gerai įvertino“ stadiono patogumus žmonėms su negalia: jame įrengta 300 sėdimų vietų ir 20 specialiai jiems pritaikytų tualetų. Stadionas neseniai buvo iš esmės atnaujintas ir pernai spalį vėl atidarytas su 2022 m. Lietuvos futbolo taurės finalo varžybomis. Lapkritį jame vyko Lietuvos ir Islandijos vyrų futbolo rinktinių rungtynės. Planuojama, kad 15 000 vietų stadione šiemet vyks oficialios Europos futbolo čempionato atrankos rungtynės, o vasarą jame bus galima rengti UEFA klubų varžybas. Šalia stadiono jau statoma uždara lengvosios atletikos arena. Baigta statyti naujoji erdvė bus pritaikyta ne tik treniruotėms, bet ir apšilimui per aukšto lygio varžybas.

Lietuvos krepšinio sirgaliai į rungtynes su Serbijos komanda atsinešė Ukrainos vėliavas

Sausio 20 d. Kauno Žalgirio sirgaliai į namų rungtynes su Belgrado Crvena Zvezda atsinešė Ukrainos vėliavas. Praėjusių metų balandį Serbijos komandos žaidėjams buvo nurodyta nelaikyti Žalgirio komandos išskleistos vėliavos „Stop karui“.

Žalgirio generalinis direktorius Paulius Motiejūnas ir klubo treneris Kazys Maksvytis teigė palaikantys tokia iniciatyvą, tačiau prašė sirgalių susilaikyti nuo provokacijų. Po praėjusių metų incidento Crvena Zvezda apkaltino Žalgirį, kad šis į sportą perkelia politiką, taip pat teigė, kad prie arenos kabanti NATO vėliava yra provokacija.

Tuomet aukščiausia Europos krepšinio lyga, Eurolyga, skyrė Kauno komandai 9 000 eurų baudą. Vėliau šią sumą sutelktiniu būdu padengė Green White Boys. Po Žalgirio apeliacijos bauda buvo sumažinta iki 3 000 eurų, o sirgaliai sakė, kad likusius pinigus pervedė Ukrainai padedančiai nevyriausybinei organizacijai „Mėlyna ir geltona“.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos