Atskleistas „Žalgirio“ biudžetas: žaidėjų atlyginimams skirs truputį daugiau © „Stop“ kadras

Trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje naująsias pareigas einantis Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas pristatė komandos finansinę ataskaitą.

Praėjęs sezonas Kauno klubui buvo itin sėkmingas. Praėjusio sezono planas buvo surinkti 11,3 mln. eurų, tačiau šią sumą pavyko gerokai aplenkti – surinkta 14,2 mln. Tačiau, kaip teigė P. Jankūnas, organizacijos planas buvo išleisti 11,3 mln. eurų, vis dėlto faktinės išlaidos siekė 13,1 mln. eurų. Nepaisant to, buvo uždirbtas 1,1 mln. eurų, kuriuos klubas skyrė ankščiau pasiimtai skolai padengti.

„Žalgirio“ biudžetas

„Norėčiau padėkoti Kauno miesto savivaldybei už stabilią paramą kiekvienais metais. Didžiausias pokytis įvyko bilietų pardavimo eilutėje, kuomet vietoje planuotų 4 mln. eurų uždirbome 6,6 mln. eurų“, – teigė P.Jankūnas. „Visgi, dėl neplanuotų traumų, sezono eigoje teko pasikviesti 2 naujus žaidėjus, dėl kurių išlaidos žaidėjams neplanuotai išaugo.“

Klubo direktorius pasidžiaugė, jog „Žalgirio“ klubas nebeturi įsiskolinimų ir sezoną gali pradėti nuo švaraus lapo.

Tikimąsi, kad Kauno klubo pajamos ir sąnaudos sieks po 13 mln. eurų.

„Į bilietų eilutę įsirašėme 5 mln. eurų, bet tikimės, kad komanda kausis ir rodys gerus rezultatus, o mūsų sirgaliai ir toliau palaikys komandą bei lankysis bei padidins šią eilutę“, – sakė P.Jankūnas.

„Žalgiris“ žaidėjų ir trenerių kontraktams šį sezonq išleis 8,6 mln. eurų – praėjusiame sezone ši suma siekė 8,4 mln. eurų, kadangi neplanuotų traumų situacijoje prie komandos prisijungė Achille Polonara ir Isaiah Tayloras.

Šį sezoną „Žalgiris“ iš parduotų abonimentų jau uždirbo 2,15 mln. eurų.

Klubo direktorius įvardino ir svarbiausius sezono tikslus: „Betsafe-LKL“ čempionato ir Karaliaus Mindaugo taurės titulai bei kuo didesnis pergalių skaičius Eurolygoje.

P. Jankūnas taip pat užsiminė ir apie I. Brazdeikio pamainos paieškas: „Esame nusimatę sumą, nors sunku tai padaryti, kadangi Eurolygos sezonas jau prasidės rytoj, todėl negalime įsigyti žaidėjų iš Eurolygos komandų. Žvalgomės į kitas lygas ir regionus, todėl sunku dabar pasakyti, už kokią kainą pavyks įsigyti naują žaidėją“, – aiškino P.Jankūnas. „Rinką stengėmės tikrinti ir anksčiau. Kai gavome skambutį iš agentų ir „Olympiacos“, treneriai pradėjo svarstyti ir galvoti bei pateikė, kokio profilio žaidėjo norėtų. Tikrai buvome nusimatę keletą kandidatų iš Eurolygos komandų, bet nepavyko su jais susitarti. Tas langas užsidarė, todėl žvalgomės kitur. Buvo noras labai greitai pasirašyti žaidėją, bet kadangi tai neįvyko, todėl dabar diskutuojame ir žiūrime toliau“.

P.Jankūnas kalbėjo, jog Pauliui Motiejūnui tapus Eurolygos vadovu, bendravimas tarp klubų ir organizacijos pasikeitė.

„Atsirado artimesnis bendravimas su visais klubais. Dabar viskas tapo paprasčiau. Kiek pažįstu Paulių, jis yra atviras ir tiesus žmogus, nieko nevynioja į vatą. Jis visą laiką pasakys taip, kaip yra ir tai Eurolygai yra į naudą. Yra daug taisytinų dalykų ir Paulius yra tas žmogus, kuris gali Eurolygą pakelti į kitą lygį“, – puikių žodžių negailėdamas teigė P.Jankūnas.

 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos