Italų šturmą atlaikę prancūzai – olimpinių žaidynių pusfinalyje © fiba com. nuotr.

Paaiškėjo jau trečioji komanda, kuri pateko į olimpinio krepšinio turnyro pusfinalį.

Trečioji komanda tapo Prancūzija, kuri 84:75 (20:25, 23:17, 21:12, 21:20) įveikė Italijos rinktinę ir pateko į olimpinių žaidynių pusfinalį. 

Šias rungtynes labai stipriai pradėjo Italija, kuri per pirmas 12 minučių pelnė 30 taškų, tačiau vėliau prancūzai susikaupė, išsiveržė į priekį ir kontroliavo rungtynes. 

Po trijų kėlinių Prancūzija jau turėjo 8 taškų pranašumą, tačiau italai nepasidavė. Rungtynės savo epogėjų pasiekė ketivrtojo kėlinio pabaigoje, kai po Danilo Gallinari tritaškio rezultatas rungtynėse tapo lygus (73:73), tačiau tuomet Thomasas Heurtelis įmetė tritaškį, italai pora kartų nesėkmingai puolė varžovų krepšį ir rungtynės pakrypo į Prancūzijos rinktinės pusę. 

Galiausiai rungtynes užbaigė Rudy Goberto dėjimas, kuris vieną kartą ore apsisuko aplink savo ašį, dėdamas kamuolį į krepšį. 

Italams nepadėjo Danilo Gallinari su Simone Fontecchio kartu surinkti 44 taškai, o prancūzus į pergalę vedė Rudy Gobertas, kuris surinko 22 taškus bei 9 atkovotus kamuolius. Labai naudingas buvo ir Nicolasas Batumas su 15 taškų, 14 atkovotų kamuolių, 3 perimtais kamuoliais, 3 rezultatyviais perdavimais bei 2 blokais. 

Dabar pusfinalyje Prancūzijos rinktinės laukia išsišokėlių slovėnų iššūkis, o italai veikiausiai užims 6 vietą olimpiniame krepšinio turnyre. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos