Lietuvos moterų rinktinės varžovių dvikovoje – Prancūzijos pergalė © FIBA nuotr.

Lietuvos moterų rinktinės (3-1) situacija dėl patekimo į Europos krepšinio čempionatą darosi vis įdomesnė.

Rimanto Grigo treniruojamos krepšininkės šiandien išvykoje 65:56 palaužė Suomijos krepšininkes (0-4), o kitame B grupės mače Prancūzija (3-1) 109:88 (32:20, 22:30, 32:26, 23:12) įveikė Ukrainos (2-2) rinktinę.

Šios rinktinės per pirmuosius tris kėlinius sudėjus pelnė net 162 taškus, kas yra tikrai aukštas rezultatas moterų krepšiniui.

Prancūziją į pergalę vedė Marina Johanes, kuri pelnė 21 tašką ir atliko 3 rez. perdavimus, bei Alexia Chartereau, kurios sąskaitoje – 19 taškų ir 5 atkovoti kamuoliai.

Vasario mėnesį įvyks dvi lemiamos rungtynės dėl patekimo į Europos pirmenybes. Lietuva žais su Prancūzija namuose ir su Ukraina išvykoje. Norint patekti į čempionatą, gali užtekti ir vienos pergalės, tačiau dvi pergalės užtikrintų pirmąją vietą grupėje ir tiesioginį bilietą į EČ. 

Keturios stipriausios komandos, kurios užims antrąją vietą grupėse, taip pat pateks į Europos čempionatą. Atrankoje yra 10 grupių.

Antrą vietą užėmusių komandų rezultatai nesiskaičiuos su ketvirtąją vietą grupėje užėmusia komanda. Jau beveik aišku, kad Lietuvos grupėje ketvirtąją vietą užims Suomijos rinktinė. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos