Po pralaimėjimo Kanados rinktinei – Latvijos stratego Luca Banchi ir Davio Bertanio kritika teisėjams © FIBA nuotr.

Antradienio popietę vykusios trečiojo rato H grupės rungtynės tarp Latvijos ir Kanados rinktinių neapsiėjo be nesklandumų. 

Po pralaimėtų lemiamų rungtynių dėl pirmosios vietos H grupėje, kurios baigėsi rezultatu 75:101, Latvijos rinktinės treneris Luca Banchi ir viena pagrindinių rinktinės žvaigždžių Davis Bertanis išreiškė savo nepasitenkinimą teisėjų darbu rungtynių metu.

Po skaudaus pralaimėjimo favoritais laikytai Kanados rinktinei treneris Luca Banchi negailėjo pozityvių žodžių savo auklėtiniams, tačiau išreiškė savo mintis dėl trijų rungtynėse teisėjavusių teisėjų. 

Strategas iš Italijos dar antrajame kėlinyje užsidirbo techninę pražangą, kurią jis pavadino „žaidimo dalimi“, tačiau užsiminė apie teisėjus iš Pietų ir Šiaurės Amerikos. Juanas Fernandezas (Argentina), Jenna Jordan Reneau (JAV) ir Johnny Batista (Puerto Rikas) sudarė rungtynių teisėjų sudėtį, o tai Latvijos strategui kėlė nemažai įsiučio.

Spaudos konferencijoje 58-erių strategas teigė: „Jautėsi, jog švilpukai nebuvo lygūs į abi puses nuo pat rungtynių pradžios. Trys teisėjai iš Amerikos neskamba labai sąžiningai mūsų rinktinės atžvilgiu.“

„Teisėjai negali žiūrėti į vardus ant marškinėlių nugaros. A. Žagars nusipelnė vienodo teisėjų traktavimo kaip ir kanadiečių superžvaigždė Shai-Gilgeous Alexanderis. Kontrakto dydis, populiarumas ar amžius neturėtų turėti reikšmės“, – teigė L. Banchi.

„Jautėsi, jos FIBA taisyklių traktavimas galioja, tačiau ne visiems. Visgi nenoriu teisintis. Tenka pripažinti varžovų pranašumą ir galiu pasidžiaugti, kad privertėme juos žaisti geriausią krepšinį. Didžiuojuosi savo auklėtiniais“, – spaudos konferencijoje pridėjo Latvijos rinktinės strategas.

Taip pat po rungtynių apmaudo ir pasipiktinimo neslėpė vienas Latvijos rinktinės lyderių Davis Bertanis.

„Yra dalykų, kurių negaliu sakyti, kitaip papulsiu į bėdą, todėl atsisakau komentuoti. Tie, kas supranta krepšinį, mane supras“, – teigė 30-ies metų puolėjas, rungtynes baigęs su 7 taškais (2/9 taiklūs metimai).

„Mes susidūrėme su pražangų problema, todėl nebegalėjome žaisti agresyviai gynyboje. Žaidimas jiems tapo žymiai lengvesnis“, – pridėjo D. Bertanis.

Visgi pralaimėtos rungtynės Latvijos krepšininkams nekainavo čempionato pabaigos. Spaudos konferencijos pabaigoje Davis Bertanis ir treneris Luca Banchi neprarado pozityvumo ir kalbėjo apie artėjančius iššūkius, kurie laukia jau artimiausiomis dienomis.

Antrajame etape Latvijos ir Kanados rinktinės vienoje grupėje susitiks su Ispanijos ir Brazilijos-Dramblio Kaulo Kranto rungtynių nugalėtojais. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos