Revanšo prieš Prancūzijos klubą sieksiantis N. Čanakas akcentavo atkovotų kamuolių svarbą © Lietkabelis nuotr.

„7bet-Lietkabelio“ krepšininkai grįžta į Europos taurės turnyrą, kur jau šiandien (trečiadienį) Panevėžyje namų rungtynėse priims Breso Burgo „JL“ klubą iš Prancūzijos.

Praėjusį sekmadienį panevėžiečiai iškovojo svarbią pergalę prieš Utenos komandą Citadele Karaliaus Mindaugo Taurės ketvirtfinalyje ir iškopė į turnyro finalinį ketvertą. Geras rezultatas taip pat leido nutraukti nesėkmių ruožą, o to svarbą išskyrė komandos vyr. treneris Nenadas Čanakas:

„Sekmadienio rungtynės su Utena mums buvo labai svarbios. Prieš tai buvome patyrę tris nesėkmes paeiliui, todėl ta pergalė buvo labai svarbi. Ji leido mums pasiekti vieną iš sezono tikslų – Citadele KMT finalo ketvertą.“

„Visada smagiau po pergalės eiti į Europos taurę. Buvo toks sunkesnis laikotarpis, – treneriui antrino komandos kapitonas Vytenis Lipkevičius, – buvo pralaimėjimų, bet manau rungtynės su Utena davė teigiamo impulso sugrįžt ir labiau pasitikėt savim. Manau, kad esame pasiruošę rytojui.“

Antrąsias savo rungtynes sekmadienį sužaidė į Panevėžį penkiais tritaškiais iš šešių sugrįžęs Gediminas Orelikas, komandoje debiutavo serbas Nikola Popovičius.

„Žinome viską, ką reikia, apie Oreliką, esame labai laimingi, kad jis ir vėl su mumis. Apie Popovičių dar anksti kalbėti vos po poros treniruočių ir vienų rungtynių. Sunku kažką plačiau pakomentuoti, bet tikiu, kad jis mums duos naudos“, – džiaugėsi Čanakas.

„Gediminą sunku pavadint naujoku, jis naujas-senas, tai su juo daug paprasčiau, jis jau daug ką žino. Nikolai dar vyksta adaptacija, bet matosi, kad jis tikrai pridės fiziškumo ir jėgos po krepšiu“, – pridėjo Lipkevičius.

Pirmosios „7bet-Lietkabelio“ ir „JL“ rungtynės Burge baigėsi Prancūzijos komandos pergale 86:73, bet panevėžiečių strategas priminė, kad iki laimėjimo trūko nedaug:

„Rungtynės Burge buvo apylygės trisdešimt penkias minutes. Pabaigoje ne iki galo pasirūpinome atkovotais kamuoliais ir savo gynyba. Jeigu rytoj laimėsime kovą dėl atšokusių kamuolių, galime laimėti ir rungtynes.“

Kalbėdamas apie dalykus, reikalingus norint pasiekti pergalę, specialistui pritarė ir Lipkevičius:

„Manau su kiekvienom rungtynėm ta pergalė artėja. Burgas tokia gan tradicinė prancūzų komanda, kuri žaidžia atletinį fizišką krepšinį. Pagrinde svarbu bus sustabdyt jų greitą puolimą, taip pat klaidos ir atkovoti kamuoliai, manai šitie trys pagrindiniai aspektai gali mums padėti laimėti.“

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos