„Neptūno“ žygdarbis šešiese: titaninėmis pastangomis klaipediečiai tik mačo pabaigoje nusileido „Lietkabeliui“ © KK Neptūnas nuotr.

Neelinė situacija įvyko KMT (Karaliaus Mindaugo Taurės) rungtynėse. 

Dėl COVID-19 atveju be 6 žaidėjų vertėsi Klaipėdos „Neptūnas“ pirmosiose serijos rungtynėse prieš Panevėžio „Lietkabelį“. 

Viso klaipediečiai turėjo vos 6 žaidėjus savo rikiuotėje, tarp kurių – nepilnai po traumos pasveikęs Žygimantas Janavičius, „Neptūno“ gretose debiutavęs Oskaras Pleikys, du jaunuoliai Matas Vaitkus su Nojumi Mineikiu, komandos veteranas Martynas Mažeika bei Benas Griciūnas. 

Nepaisant to, „Neptūnas“ fantastiškai priešinosi „Lietkabeliui“ ir pralaimėjo vos 69:73 (17:15, 22:15, 21:22, 9:21). 

Po antrojo kėlinio Dainiaus Adomaičio auklėtiniai jau pirmavo net 9 taškais (39:30), o trečiojo kėlinio pabaigoje susikrovė ir 10 taškų persvarą (60:50). 

Šiose rungtynėse netrūko ir aistrų. Gabrielius Maldūnas dėl dviejų nesportinių pražangų aikštelę turėjo palikti anksčiau laiko, o šeimininkų gretose po nesportine susirinko Oskaras Pleikys ir Matas Vaitkus. Pačioje rungtynių pabaigoje tokią užsidirbo ir Martynas Mažeika, po kurios komandos kapitonas buvo išvarytas iš aikštės, kadangi anksčiau gavo ir vieną techninę pražangą. 

Būtent po Martyno Mažeikos išvarymo rungtynėse įvyko lūžis. „Neptūnas“ liko tik su 5 žaidėjais, o du iš jų (Benas Griciūnas ir Oskaras Pleikys) turėjo po 4 pražangas ir buvo rizika likti vos su 4 žaidėjais aikštėje. 

Rungtynių pabaigoje „Lietkabelis“ spurtavo 13:4 ir išsivėžė vos 4 taškų persvarą į Panevėžį (69:73). 

Matas Vaitkus, beje, rungtynių metu patyrė ir smulkią traumelę dėl kurios turėjo gauti medicininę pagalbą. Visgi įžaidėjas žaidė iki rungtynių pabaigos. 

Antrosios šios serijos rungtynės turėtų įvykti sausio 15 dieną, Panevėžio CIDO arenoje, kur komandos ir išsiaiškins, kuri keliaus į KMT finalinį ketvertą Vilniuje. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos