Lietuvos septyniolikmečiai sutriuškino Dominikos respublikos bendraamžius © FIBA nuotr.

Ispanijoje tęsiasi jaunių (iki 17 metų) krepšinio pasaulio čempionatas, kuriame sėkmingą pasirodymą tęsia Lietuvos septyniolimečiai.

Po įspūdingai pasiektos pergalės preš vienus čempionato favoritų Ispaniją, lietuviai nesustojo ir antrose grupės etapo rungtynėse.

Lietuvos rinktinė 108:60 (28:22, 29:9, 28:18, 23:11) nepaliko jokių šansų bendraamžiams iš Dominikos respublikos.

Ši pergalė reiškia, jog sėkmingai susiklosčius paskutinėms grupės rungtynėms prieš Japonijos septyniolikmečius, lietuviai B grupėje užis pirmąją vietą ir aštunfinalyje susikaus su ketvirtąją vietą A grupėje užėmusia rinktine.

Rungtynių pradžioje Dominikos respublikos jauniai dar laikėsi rungtynėse dėka sėkmingo puolimo ir turėjo tik 6 taškų deficitą (28:22).

Viskas pasikeitė antrajame kėlinyje, kuomet lietuviai pradėjo dominuoti abejose aikštės pusėse ir sugebėjo laimėti kėlinį net 20 taškų skirtumu (29:9) ir į pertrauką išsinešti saugų 26 taškų pranašumą (57:31).

Jau trečiajame kėlinyje prasidėjo formalumų tvarkymas. Lietuviai mėgavosi žaidimų ir į paskutinį ketvirtį nusinešė milžinišką 36 taškų persvarą (85:49).

Ketvirtajame kėlinyje pasireikšti gavo mažiau rungtyniaujantys krepšininkai, o lietuviai dar padidinę savo turėtą persvarą šventė įtikinamą pergalę.

Lietuvos rinktinėje Justas Stonkus surinko 16 taškų, Petras padegimas ir Deividas Žukauskas pridėjo po 15 taškų.

Dominikiečiams 15 taškų surinko Luisas Diazas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos