Jei nebūtų L. Hamiltono, V. Bottas būtų F-1 žvaigžde © Daimler AG

Valtteri Botto figūra yra prieštaringai vertinama tų, kurie įdėmiai stebi „Formulę-1“. Jei vertinsime jo pasirodymus tik pagal statistinius rodiklius, tai jie yra pakankamai geri: suomių piloto aktyve yra 9 pergalės, o pagal podiumų skaičių jis patenka į visų geriausių „Formulės-1“ sportininkų dešimtuką istorijoje, už savęs palikdamas daugybę garsių čempionų.

Tuo tarpu kartu sunku ginčytis su tuo, kad po keturių sezonų „Mercedes“ komandoje suomių lenktynininkas net arti nekėlė jokios konkurencijos Lewisui Hamiltonui. Ne veltui sirgaliai, kalbėdami apie Bottą, vis dažniau jį lygina su pačiu garsiausiu „Formulės-1“ istorijoje „antru numeriu“ Rubensu Barichello.

Šių metų čempionatas Valtteri klostosi pagal jam gerai pažįstamą scenarijų: net aplenkęs Lewisą vienoje iš keturių kvalifikacijų, Bottas nė karto nefinišavo aukštesnėje nei trečioji vieta ir nusileidžia komandos draugui rezultatu 47:94.

Vertindamas Botto pasirodymus, pasaulio čempionas Jensonas Buttonas spėja, kad „Mercedes“ komanda greitai išsiskirs su Valtteri.

„Kažkuriuo momentu jiems teks pasodinti į antrą automobilį naują lenktynininką, kuris galėtų mesti iššūkį Hamiltonui, - britas aiškino „Sky Sports“ kanalui. - Bottas visai neblogas kvalifikacijose, bet lenktynėse Lewisas važiuoja kur kas aukštesniame lygyje.

Kai mes lenktyniavome kartu „McLaren“ (2010-2012 m.), man būdavo labai sunku su juo kovoti kvalifikacijose, o ne lenktynėse. Bet dabar jis tapo labiau patyrusiu nei tada ir išnaudoja tai.“

Garsus kritinių vertinimų specialistas Ralfas Schumacheris pasakė tiesiai, kad „Mercedes“ reikia kuo skubiau pakeisti Bottą į jaunąjį George'ą Russellą: „Aš paimčiau jį. Man regis, George'as kur kas geriau susitvarkytų su darbu. Bottas yra emocionaliai palaužtas. Ir lenktyniauti jam tampa vis sunkiau su kiekvienu etapu“.

Kartu buvęs vokiečių pilotas pažymėjo, kad Valtteri yra tiesiog puikus partneris Hamiltonui, todėl Lewisas nenori nieko keisti.

„Su tokiu komandos draugu rizika Lewisui yra minimali“, - sakė Ralfas.

Tačiau F-1 serviso juostoje toli gražu ne visi yra kritiškai nusitekę Botto atžvilgiu. Vienas iš gerbiamiausių šio sporto ekspertų Martinas Brundle'as kalba visiškai kitaip: „Jis puikiai varžosi su Lewisu Hamiltonu, kurį reikia laikyti vos ne pačiu geriausiu pilotu per visą F-1 istoriją. Suomiui paprasčiausiai nesiseka. Jei Lewiso nebūtų komandoje, Valtteri tikrai būtų labai ryškia sporto žvaigžde.

Norėčiau ir aš pats taip „blogai“ lenktyniauti kaip Bottas. Priminsiu, kad Valtteri aplenkė Lewisą ir laimėjo „pole“ Portimao. Man tikrai gaila suomių piloto. Esu įsitikinęs, kad visi itin griežti žurnalistų klausimai jam verčia jį abejoti savo jėgomis. Niekas negalėtų nereaguoti į tokius dalykus“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos