Nacionalinio stadiono statybų data vėl nusikelia: „Icor“ pasitraukė iš projekto © Nacionalinis stadionas

Nacionalinio stadiono, kuris turėtų stovėti Vilniuje, Šeškinės rajone, statybos eilinį sykį nusikels. Šiandien buvo paskelbta, jog UAB „Icor“, kurios įmonė „Axis Industries“ Nacionalinio stadiono koncesijoje buvo konkursą laimėjusio konsorciumo pagrindinė partnerė, traukiasi iš projekto.

Jos vietą užims investicijų bendrovės „BaltCap“ fondas, iki šiol projekte turėjęs finansinio partnerio poziciją. 

Tačiau „BaltCap“ fondo partneris Šarūnas Stepukonis teigia, jog už tokią sumą, kokia buvo suderėta prieš pusantrų metų, šiandien pastatyti Nacionalinio stadiono sostinės Šeškinės mikrorajone neįmanoma, tai skelbia „verslo žinios“. 

Visgi „BaltCap“ tikisi, kad per 25 metus projektas investuotojams generuos grąžą.

Tuo tarpu, BNS Vilniaus meras Remigijus Šimašius komentavo, jog „Icor“ pasitraukimas iš stadiono projekto jam nėra netikėtas. Anot jo, tai nepakeis nei koncesininko pasiūlymo, nei būsimos sutarties.

Projekto kontekste tai sudarys apie 15 mln. eurų. Tikriausiai pirmą kartą Lietuvos istorijoje tiksliai galime pasakyti, kiek kainavo biurokratų neryžtingumas ir įsikišimas į projektą. Gerai, kad šią riziką prieš tai buvęs tik finansuotojas gali suvaldyti tapdamas ir pagrindiniu projekto vykdytoju – koncesininku. Šie pokyčiai niekaip nepaveiks paties pasiūlymo ar sutarties sąlygų“, – komentare BNS teigė sostinės meras.

R. Šimašius tikisi, jog Vyriausybė nepersigalvos dėl dalyvavimo projekte. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos