Stanionio kova tiesiogiai bei kovos rezultatai (GYVAI) © Boxing Photos nuotr.

Maždaug 3 valandą nakties prasidės vos antroji tokia kova Lietuvos bokso istorijoje – Eimantas Stanionis (13-0) kausis dėl WBA pasaulio čempiono diržo su Radžabu Butaevu (14-0). 

Būtent R. Butaevui šiuo metu priklauso WBA pasaulio čempiono diržas, kurį jis pasisavino spalį įveikdamas Jamalą Jamesą. 

„Tai bus rimta kova. Pažįstų jį, jis yra labai geras kovotojas. Bus labai sunki kova. Trankysimes ringe, kaip reikiant. Kaip visada su mano kovomis ir su jo kovomis, tai bus labai gera ir įdomi kova“, – prieš kovą teigė 28-erių boksininkas iš Rusijos. 

Pirmoji tokia kova, dėl pasaulio čempiono diržo, buvo išpuolusi Egidijui Kavaliauskui (22-2-1). 2019 metais „Mean Machine“ toje pačioje kategorijoje, pusvidutinio svorio, nusileido neįveikiamam Terrence'ui Crawfordui (38-0). 

„Dabar jis daugiau juda ringe, palyginus su tuo kaip kovojome vaikai. Tačiau jo stilius išliko panašus. Privalau prisitaikyti prie jo stiliaus ir žiūrėti ką jis gali pasiūlyti. Turiu surasti tinkamą ritmą šiai kovai.

„Noriu parodyti ką galiu. Tai bus neįtikėtina galimybė man, kovoti „Showtime“ programoje. Niekam nereikės mokėti, norint pažiūrėti šią kovą. Jaučiu, kad tai man bus gera galimybė“, – kovos svarbą apibūdino E. Stanionis. 

Butaevas (179 cm) prieš Stanionį (173 cm) turi ūgio ir ištiestų rankų pranašumą (183 prieš 173 cm). 

Tą pačią naktį Teksase, Airlingtone „A&T“ arenoje kausis šios boksininkų poros:

Brandunas Lee (24-0, 22 nokautai) – Zachary Ochoa (21-2, 7 nokautai), pusvidutinio svorio kategorija

Jose Valenzuela (11-0, 7 nokautai) – Fransisco Vargas (27-2-3, 19 nokautų), lengvasvorių kategorija

Cody Crawley (20-0, 9 nokautai) – Jossito Lopez (38-8, 21 nokautas), pusvidutinio svorio kategorija

Isaacas Cruzas (22-1-2, 15 nokautų) – Yuriorkis Gamboa (30-4, 18 nokautų), lengvasvorių kategorija

Yordenis Ugasas (27-4, 12 nokautų) – Errolas Spence'as jaunesnysis (27-0, 21 nokautas), pusvidutinio svorio kategorija, kova dėl dviejų pasaulio čempiono diržų. 

Būtent paskutinės kovos nugalėtojas turėtų susitikti su R. Butaevo – E. Stanionio poros nugalėtoju, kovoje jau dėl trijų pasaulio čempiono diržų. 

Bokso naktį Jungtinėse Amerikos Valstijose transliuos „Showtime“ televizija, Didžiojoje Britanijoje – FITE.TV. 

Šią kovą gyvai Jums padės sekti sportnews.lt puslapis. 

Kovos eiga:

1 raundas. Kova prasidėjo žvalgyba. Pirmajame raunde lietuvis keleta kartų gerai „patikrino varžovo kepenis“, tačiau iš esmės raundas buvo ramus. 

2 raundas. Antrasis raundas buvo apylygis, kovotojai apsikeitė smūgiais, tačiau Stanionis vėl atrodė užtikrintai, niekuom nenusileisdamas varžovui. 

3 raundas. Trečiajame raunde kovotojai apsikeitė, ko gero, rimčiausiomis atakomis iki šiol kovoje. Tiek vienas, tiek kitas boksininkas turėjo gerų momentų, tačiau abu kovotojai liko ant žemės. 

4 raundas. Ketvirtasis raundas buvo pakankamai ramus, vienąsyk teisėjui teko išskirti kovotojus dėl taisyklių pažeidimo, o raundo gale Butaevas pataikė keletą stiprių smūgių į Stanionio kūną. 

5 raundas. Šis raundas savo aktyvumu neišsiskyrė, tačiau panašu, kad jį laimėjo lietuvis. 

6 raundas. Raundo viduryje Stanionis surengė labai rimtą išpuolį, kelis kartus varžovui pataikydamas į galvą ir kepenis. Po to pasidarė atvira kova ir boksininkai ne kartą apsikeitė smūgiais. 

7 raundas. Septintajame raunde nustebino statistika: Stanionis pataikė 22 iš 56 smūgių (39 proc.), Butaevas pataikė 14 iš 59 (23 proc.)

8 raundas. Šis raundas buvo ganėtinai apylygis. Teisėjui teko ne kartą darbuotis ir išskirti sportininkus, tad bent pusę raundo minutes buvo sugaišta tokiu būdu. 

9 raundas. Jeigu pirmoje kovos pusėje labiau dominavo Lietuvos boksininkas, tai antroje daug užtikrinčiau atrodė kovotojas iš Rusijos, kol lietuvis atrodė pavargęs. Tiesa, smūgių pataikymas vis dar yra stipriai E. Stanionio pusėje. 

10 raundas. Šiame raunde Stanionis labai gerai dirbo gynyboje, kas leidžia tikėtis, jog teisėjai šį raundą skirs būtent lietuviui. 

11 raundas. Vienuoliktajame raunde buvo pirmas momentas per kovą, kurio metu galėjo šiek tiek sunerimti lietuvio gerbėjai. Butaevas pataikė keleta labai tikslių ir stiprių smūgių per vieną ataką, Stanionis šiek tiek susvirduliavo, tačiau galų gale atsilaikė. Beje, šiame raunde rusas prarado svarbų tašką, kadangi per daug stumdė savo varžovą – teisėjo sprendimu. 

12 raundas. Kovos pabaigoje E. Stanionis pataikė kelis labai rimtus smūgius varžovui į veidą. Šie smūgiai ir veiksmai turėjo gerai vainikuoti visą kovą ir garantuoti kauniečiui pergalę, kuris baigė kovą su krauju veide. 


Po 12-os raundų teisėjų nuomonės išsiskyrė, tačiau galiausiai kovos nugalėtoju buvo pripažintas Eimantas Stanionis, kuris tapo pirmu lietuviu pasaulio čempionu profesionalų bokse. Daugiau skaityti: https://www.sportnews.lt/naujienos/kovos-menai/istorija-12-raundu-kovoje-r-butaeva-iveikes-e-stanionis-naujai-iskeptas-wba-pasaulio-cempionas/

Straipsnio įvertinimas: 4 1

Kitos naujienos