A. Trinchieri: apie trejus metus Vokietijoje, varžovų stiprybes, K. Hayeso ir K. Lukošiūno situaciją bei Vokietijos krepšinį © LKL nuotr.

Eurolygoje Kauno „Žalgiris“ (11/17) jau šį penktadienį išvykoje stos į kovą prieš buvusią dabartinio trenerio Andrea Trinchieri ekipą – Miuncheno „Bayern“ (12/16) komandą.

Kauniečių strategas „Bayern“ ekipoje darbavosi 2020-2023 metais. Prieš akistatą A. Trinchieri pasidalino savo mintimis.

„Smagu sugrįžti žaisti į Miuncheną. Čia praleidau trejus metus, patekome į atkrintamąsias varžybas. Jose nuėjome iki penktųjų rungtynių ir buvome per vieną ataką nuo finalinio ketverto. Sutiksiu daug pažįstamų žmonių, bet tai negali trikdyti pagrindinės užduoties – laimėti rungtynių prieš labai gerą komandą, kuri žaidžia namuose. Ibaka šiuo metu yra vienas geriausių ir efektyviausių aukštaūgių Eurolygoje. Jam padeda Bookeris ir visa priekinė linija yra labai pajėgi. Mano mylimas Lučičius yra sugrįžęs į rikiuotę po traumų. Tai žaidėjas, kuris gali žaisti keliose pozicijose ir įnešti daug. Tai didelė krepšinio asmenybė. Akivaizdu, kad mums pergalė yra būtina. Visi matote turnyrinę lentelę ir manau, kad mums reikia didelių pastangų. Sužaidėme prastai prieš „Olympiacos“, turėjome geras rungtynes su „Maccabi“ ir galėjome ten laimėti. Manau, turime užbaigti šią trijų rungtynių seriją pakilia nata. Su didele energija ir išsaugoti viltį kabintis į atkrintamąsias“, – kalbėjo treneris.

Kas trijų metų periode Miunchene buvo įsimintiniausia?

– Visuomet, kai nori palyginti emocijas – darai nuodėmę. Negali visko suvesti į vieną momentą. Buvo puikių ir sunkių akimirkų. Visos komandos tai patiria – Eurolyga yra brutali lyga. Negaliu pasakyti vieno momento. Jeigu norite, kad viską taip apibendrinčiau tai būtų „Aley upas“ Zipseriui ketvirtose rungtynėse su Milanu. Tai buvo visko pikas, bet tai tėra viena ataka ir negaliu visko perteikti per ją. Jeigu reikėtų pasikabinti plakatą miegamajame, tuomet tai būtų šis momentas. Vis dar nesugebu priimti to, kas nutiko. Tai visada ateina į mano galvą. O kas jeigu?

– Ar jus stebina veterano S.Ibakos žaidimas?

– Nestebina. Jis labai stiprus fiziškas. Niekas negali jo pajudinti. Antras momentas yra tas, jog Eurolyga yra veteranų lyga. Daug žaidėjų, kurie jau yra savo karjeros antroje pusėje dominuoja lygoje. Tai yra brutali lyga ir reikalingi žaidėjai, kurie turėtų karo patirties. Tai žodis, kurio labai nenoriu sakyti dabartiniame kontekste, bet visos rungtynės Eurolygoje yra mūšis. Fizinis ir psichologinis mūšis. Žaidėjams turi būti įskiepytas toks stilius.

– Ar privalumas, kad pažįstate namažai žaidėjų varžovų gretoe?

– Ne. Galbūt tai pranašumas jiems? Manau, kad tai tiesiog rungtynės prieš žaidėjus, kuriuos pažįsti. Netikiu tokiais pranašumais.

– Kokia situacija su K.Lukošiūnu ir K.Hayesu?

– Karolis yra iškritęs ilgam. Prireiks mėnesių. Hayesas vakar dirbo 50 procentų pajėgumo. Jis bandys atiduoti aikštėje, kiek gali.

– Ar tai, jog „Bayern“ yra geriausiai dėl kamuolių kovojanti komanda Eurolygoje yra tik priekinės linijos įtaka?

– Dydis, fiziškumas, žaidimo stilius. Visada, kai laikai aukštaūgius baudos aikštelėje „pikenrolo“ gynyboje, turi galimybę susirinkti kamuolius. Jeigu centrai turi kilti į perimetrą, tuomet atsiranda problemos baudos aikštelėje. Kamuoliai dažniausiai krenta būtent ten.

– C.Edwardsas pradėjo sezoną strigdamas, tačiau dabar žaidžia kur kas solidžiau. Kodėl jis strigo?

– Nemanau, kad mandagu kalbėti apie žaidėjo, kurio netreniruoju, pakilimus ir nuopolius. Jeigu klausiate, ką manau apie šį žaidėją, tai 2024 metais tai yra nuostabus žaidėjas. Tvirtas fiziškai, gerai atakuojantis krepšį. Jis turėjo nesėkmių, bet jų turiu ir aš. Tai?

– Kas pasikeitė Vokietijos krepšininkų parengime nuo tada, kai karjerą baigė Dirkas Nowitzkį?

– Tikiu ciklais. Vokietija šiuo metu šviežias gūsis. Tai buvo stipri komanda su Nowitzkiu, tuomet buvo nuopolis. Jų būna visoms šalims. Dabar jie turi naujus lyderius. Wagneriai, Schroderis, Theisas ir kiti. Obstas buvo antroje Bambergo komandoje, kai ten dirbau. Jo darbo etika, atsidavimas atvedė iki pasaulio čempiono titulo. Jis buvo svarbus faktorius, kodėl Vokietija tapo čempione. Dabar jie turi daug pajėgių, stiprių žaidėjų, kuriuos vienija geras treneris.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos