D. Motiejūnas beveik po 10 metų pertraukos grįžta rungtyniauti į Eurolygą © ZUMAPRESS com. nuotr.

Donatas Motiejūnas po labai ilgo laiko grįžta rungtyniauti į Eurolygą – kitą sezoną lietuvis atstovaus „AS Monaco“ komandai, skelbia „Basketnews.com“ žurnalistas Donatas Urbonas. 

„AS Monaco“ bus Eurolygos debiutantė, kuri laimėjo Europos taurės turnyrą ir taip sugebėjo patekti į stipriausią senojo žemyno turnyrą. 

D. Motiejūnas pastaruosius keturis metus žaidė Kinijos pirmenybėse, kas kėlė nemažai klausimų krepšinio sirgaliams dėl centro sveikatos būklės, dėl jo formos ir kokio lygio šiuo metu yra Donatas. 

O dar prieš tai D. Motiejūnas, beabejo, žaidė NBA, kur atstovavo Hiustono „Rockets“ ekipai bei Naujojo Orleano „Pelicans“ komandai, taip pat buvo jo trumpas etapas ir San Antonio „Spurs“ ekipoje. 

Geriausias jo sezonas NBA buvo 2014/15 metais, kuomet kaunietis rinko po 12 taškų, atkovodavo po 5,9 kamuolio, iš žaidimo mesdavo 50% taiklumu ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo. 

Paskutiniame sezone Kinijoje D. Motiejūnas atstovavo Sindziango „Flying Tigers“ ekipai. Tuomet lietuvis turėjo puikią statistiką ir rinko po 21,6 taško, atkovodavo po 13,7 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 4,2 rezultatyvius perdavimus, kas buvo geriausias jo rodiklis per karjerą šiame statistikos rodiklyje. 

Taip pat prieš naują Kinijos sezoną buvo paskelbta, jog į Kiniją gali nebūt priimami legioneriai, kas galėjo padėti D. Motiejūnui priimti sprendimą grįžti rungtyniauti į Europą. 

Straipsnio įvertinimas: 3 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos