K. Maksvytis: apie laukiančią Eurolygos akistatą, T. Dimšos situaciją ir naująją P. Jankūno filmo premjerą © LKL nuotr.

Kauno „Žalgiris“ išgyvena prastą sezono atkarpą. Komandos vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis apžvelgė artėjančią Eurolygos dvigubos savaitės akistatą prieš Atėnų „Panathinaikos“.

„Įdomi komanda, sakyčiau, žaidėme prieš „Anadolu Efes“, treneris perėjęs čia, panašus žaidimo stilius, turbūt nenuostabu, daug metančių žaidėjų, daug laisvos kūrybos, pikenrolo situacijų. Kažkiek turi netekčių puolėjų grandyje, bet labai gerai jas užpildo Konstantinos Mitoglou, kuris yra vienas iš pagrindinių žaidėjų.

Geroje formoje yra Marius Grigonis, daugiausiai laiko praleidžia lengvojo krašto pozicijoje. Daug kitų pavojingų žaidėjų, pradedant Slouku, Grantu, Vildoza ir kitais, po krepšiu turi galingus aukštaūgius. Gera, įdomi ir labai puolimui orientuota komanda“, - teigė strategas.

PAO šiame sezone turi šeštą geriausią gynybos reitingą: „Kažkaip jau kelintas varžovas atrodo, kuris turėtų būti labiau puoliminis, bet turi geriausius gynybos reitingus, tai kažkiek yra nuostabu. Gal dar nėra didelės imties, kad apibūdintų tą statistiką“.

Paklaustas apie M, Grigonio vaidmenį komandoje, Kauniečių treneris pažymėjo lietuvio universalumą ir gerą žaidimą šiame sezone.

„Visur teko matyti, ir „trečiu“, ir „antru“, laikinai, turbūt iš bėdos, rungtyniavo ir sunkiuoju kraštu. Visų pirma, gauna žaidybinio laiko ir yra gerame ritme, pataiko tritaškius, dalinasi lyderio vaidmenį su kitais mažiukais. yra geroje formoje ir reikės jį stabdyti“, - sakė treneris.

K. Maksvytis teigė, kad po Igno Brazdeikio išvykimo, Mariaus Grigonio kandidatūra nebuvo svarstoma dėl laiko stokos: „Kai išvyko Ignas, neturėjome laiko to padaryti. Jei viskas būtų anksčiau, kai ir Marius neturėjo didelės rolės, gal viskas būtų kitaip pasisukę. Ignui išvykus Marius jau buvo pilnai įsipaišęs į komandą, Eurolygos langai užsidarinėjo ir panašiai“.

Kalbėdamas apie Tomo Dimšos situaciją treneris norėjo išlikti pozityvus: „Sekame situaciją diena po dienos. Bandys treniruotis ir ruoštis rungtynėms“.

Vakar į kino ekranus pristatytą Pauliaus Jankūno filmo premjerą pakomentavo ir Kauno komandos strategas.

„Man tai buvo dar vienas gerų emocijų ir motyvacijos pliūpsnis, geras filmas, man patiko paliesti šeimos, Vilniaus ir Kauno krepšinio temas. Mūsų daržo filmas, buvo labai smagu žiūrėti, daug emocijų ir jaudinančių akimirkų. Manau, kad Paulius yra vertas šito filmo. Labiausiai patiko jo gestas po vieno laimėto finalo“, - sakė treneris.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos