Korkmazas pakeliui į rūbinę buvo užpultas, o Turkija grasina palikti čempionatą © Reuters nuotr.

A grupės rungtynės tarp Turkijos ir Sakartvelo buvo nusėtos tikra drama.

Ketvirtojo kėlinio viduryje akis į akį susirėmė Turkijos ir Sakartvelo krepšininkai Furkanas Korkmazas su Duda Sanadze.

Abu krepšininkai buvo linkę į rimtą konfliktą, todėl po peržiūros buvo „apdovanoti“ diskvalifikacinės pražangomis ir buvo išvaryti iš aikštės.

Tuo pačio momentu „pradingo“ 22 sekundės nuo rungtynių laikrodžio, dėl ko vėliau Turkijos rinktinė pateikė protestą Tarptautinei krepšinio organizacijai (FIBA), kuris nebuvo pirmas vakar, prisiminus lietuvių situaciją rungtynėse su Vokietija.

Antrojo pratęsimo metu buvo išvarytas ir Turkijos vyr. treneris Erginas Atamanas.

Negana to, po rungtynių paaiškėjo, kad einant į rūbinę išvarytąjį Furkaną Korkmazą užpuolė trys Sakartvelo rinktinės krepšininkai. Pasak turkų žiniasklaidos, šie žaidėjai buvo Thornike Shengelia, Goga Bitadze ir tas pats Duda Sanadze.

Turkijos krepšinio federacijos viceprezidentas Omeras Onanas pažadėjo, kad komanda paliks šį turnyrą, jeigu nepasirodys vaizdo medžiaga iš tunelio. Šią medžiagą privalėjo užfiksuoti apsaugos kameros. 

Skelbiama, kad kartu su apsaugos darbuotojais buvo užpultas F. Korkmazas ir po rungtynių apsistumdyti teko tiek su vietiniais policininkais, tiek su kartvelais.

„Po mačo pabaigos 30 policijos darbuotojų mus privertė įsivelti į kovą. Susimušėme su Sakartvelo policija. FIBA viską žino, aš jiems pranešiau, taip pat ir oficialiems asmenims. Negalvokite, kad mes esame kvaili. Jie pristatys mums visą vaizdo medžiagą iš to koridoriaus, kiekvieną minutę iš to koridoriaus“, – teigė Turkijos krepšinio federacijos viceprezidentas. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos