Lietuvos studentų rinktinė Universiados ketvirtfinalyje nusileido Argentinai © fiba.com nuotr.

Lietuvos studentų rinktinė krito pasaulio universitetų žaidynių ketvirtfinalyje.

Aurimo Matulevičiaus auklėtiniai po dramatiškos ir permainingos kovos 75:78 (22:19, 18:12, 13:24, 22:23) suklupo prieš Argentinos krepšininkus ir turnyrą užbaigs kova dėl 5-osios vietos.

Pirmoje mačo dalyje lietuviai laikėsi priekyje ir netgi buvo pasiekę dviženklį pranašumą. Visgi po pertraukos priešininkai perėmė iniciatyvą ir viskas sprendėsi per paskutiniąsias dešimt minučių.

Lemiamu metu į šturmą pakilę lietuviai po Mariaus Valinsko tritaškio priartėjo per metimą (75:77). Argentiniečiai prametė iš toli ir mūsiškiai savo išpuoliui turėjo 8 sekundes. Visgi šįkart M. Valinsko metimas buvo netikslus, oponentai realizavo baudos metimą, o Nojaus Mineikio tritaškis taip pat skriejo pro šalį.

Keturi žaidėjai lietuviams pelnė dviženklį taškų skaičių – M. Valinskas (14), Kristupas Žemaitis (12), Arnas Beručka (12) ir N. Mineikis (11).

Penktadienį 14.30 val. mūsiškiai kausis su Čekijos ir Suomijos poros pralaimėtojais.

Lietuva: Marius Valinskas 14, Kristupas Žemaitis ir Arnas Beručka po 12, Nojus Mineikis 11, Vitalijus Kozys, Tomas Zdanavičius ir Paulius Danusevičius po 6.

Argentina: Facundo Corvalanas 26, Mateo Chiarini 13, Agustinas Barreiro 11, Bautista Lugarini 10, Sebastianas Lugo 8, Enzo Filippetti 6.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos