LKL paskelbė metų trenerį, sezono penketą ir finalo MVP © Scanpix nuotr.

LKL sezonas baigėsi iškilminga ceremonija Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. 

Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje buvo išdalinti apdovanojimai už 2022-23 m. jubiliejinį trisdešimtą Lietuvos krepšinio lygos sezoną.

Finalo serijos MVP tapo fantastišką pasirodymą lemiamose finalo rungtynėse surengęs „Žalgirio“ žaidėjas Isaiah Tayloras. Visos didžiojo finalo serijos metu jis fiksavo 17 taškų, 3,4 rezultatyvių perdavimų ir 17 naudingumo balų vidurkius.

Paaiškėjo ir simbolinis „Betsafe-LKL“ sezono penketukas, kurį rinko treneriai ir žurnalistai. Gynėjų pozicijas jame užėmė Ahmadas Caveris ir Marcusas Fosteris, puolėjų – Jeffery Garrettas, Laurynas Birutis ir Martynas Echodas.

Jonavos klubo strategui Virginijui Šeškui atiteko metų trenerio apdovanojimas, kuriame balsavo žurnalistai. 56-erių specialistas sugebėjo savo komandą atvesti į geriausiųjų ketvertą ne tik „Betsafe-LKL“ čempionate, bet ir Citadele KMT turnyre, kur jonaviečiai pasidabino sidabru.

Metų proveržio apdovanojimą, balsus atidavus lygos treneriams bei žurnalistams, gavo vienu Klaipėdos „Neptūno“ lyderių tapęs Matas Jogėla.

Metų teisėju lyga pripažino Gytį Vilių. 35-erių kaunietis pastaraisiais metais įtvirtina savo, kaip vieno geriausių Europos arbitrų, statusą. Jau trejus metus iš eilės jis švilpė ir Eurolygos finale.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos