Panevėžio „Lietkabelis“ – LKL bronzos medalių nugalėtojas © LKL.lt nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) paaiškėjo naujieji bronzos medalių savininkai. 

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ Šiauliuose 84:72 (17:22, 29:13, 16:19, 22:18) palaužė Jonavos „CBet“ ir mažojo finalo seriją iki trijų pergalių laimėjo 3:2. 

Abi komandos visą seriją skynė pergales išvykose, tačiau „7bet-Lietkabelis“ lemiamo mačo namie žaisti negalėjo dėl jų areną užėmusio badmintono turnyro ir buvo priversti kraustyti į Šiaulius. 

Neutralioje arenoje sužaidus keturias minutes pirmavo panevėžiečiai (10:6), tačiau gausesnės gerbėjų minios sulaukęs Jonavos klubas iki ketvirčio pabaigos išsiveržė į priekį – 22:17. 

Antrajame kėlinyje „7bet-Lietkabelis“ pagaliau pataikė pirmąjį savo tritaškį, o rungtynes dar labiau išbalansavo incidentas tarp Gorano Huskičiaus ir Željko Šakičiaus. „CBet“ atstovui tai baigėsi nesportine pražanga, jo oponentui – technine. Nenado Čanako auklėtiniai vien antrajame kėlinyje surengė du spurtus 8:0 ir prieš ilgąją pertrauką atsiplėšė 46:35. 

Grįžus iš rūbinių „CBet“ buvo priartėję iki penkių taškų, tačiau perlaužti mačo eigos nepajėgė, o Jamelo Morriso tritaškis grąžino dviženklį skirtumą (62:52). 

Ketvirtasis kėlinys vėl startavo netaikliais jonaviškių metimais, o jų treneriui Virginijui Šeškui buvo skirta techninė pražanga. Mantas Rubštavičius netrukus išprovokavo Vytauto Šulskio pražangą mesdamas iš toli ir atstumą tarp komandų pavertė pavojingu – 72:56. 

Nominalius svečius ketvirtuoju savo tritaškiu kiek priartino Edvinas Šeškus – 65:75. Rungtynes uždariusius taškus rinko J. Morrisas ir Ž. Šakičius, o Glynnas Watsonas jonaviškių nebeišgelbėjo.

Tik praėjusiame sezone į lygą žengusiems „CBet“ tai galėjo tapti pirmuoju medalių komplektu (neskaitant sidabro Karaliaus Mindaugo taurėje), o „7bet-Lietkabelis“ ant pakylos lipa jau ketvirtą kartą paeiliui. „Betsafe-LKL“ bronza Panevėžio klubui atiteko ketvirtą kartą, kolekcijoje yra ir dvi antrosios vietos.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos