„Pirmyn į praeitį“: paskutinio R. Kurtinaičio šokio su „Žalgiriu“ istorijos © LKL nuotr.

Nenumaldomai artėjant laikui iki pirmosios Kauno „Žalgirio“ krepšininkų priešsezoninės treniruočių stovyklos dienos, „Žalgiris Insider“ turinio platforma žaliai baltų gerbėjams paruošė premjerą.

Dienos šviesą išvydo nauja laidų rubrika „Pirmyn į praeitį“, kurioje „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams bus pristatytos įdomios istorijos iš komandos praeities. Laidos kūrybinę komandą sustiprino ir vaikščiojanti krepšinio enciklopedija Giedrius Šlikas.

Pirmajame „Pirmyn į praeitį“ epizode buvo prisimintas paskutinis Rimo Kurtinaičio profesionalaus žaidėjo karjeros sezonas (1995–1996 m.) Kauno „Žalgirio“ gretose. Legendinis snaiperis epizodo pradžioje papasakojo apie sugrįžimo į Kauną aplinkybes.

„Viskas galbūt įvyko Šabtajaus Kalmanovičiaus dėka. Kaip pamenu dabar, tuo metu neturėjau kontrakto. Vasarą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė susirinko treniruotėms Vilniuje į buvusią Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją. Mes atėjome į salę prieš treniruotę. Atėjo ir Š.Kalmanovičius. Jis tada buvo vienas iš „Žalgirio“ savininkų“, – pasakojo R.Kurtinaitis.

„Žalgiryje“ R.Kurtinaitis iki minėto pokalbio jau buvo žaidęs dvejuose skirtinguose karjeros etapuose: 1983–1989 m. ir dalį 1992–1993 m. sezono. Prieš 1995–1996 m. sezoną kaunietis du sezonus buvo vilkėjęs Madrido „Real“ klubo marškinėlius.

Kaip R.Kurtinaitis toliau prisiminė pokalbį su Š.Kalmanovičiumi, derybos su buvusiu vienu klubo savininkų neužtruko.

„Jis priėjo ir sako: „ką veiksi kitą sezoną?“. Mano bateliai prieš treniruotę dar nesuvarstyti, turiu atsisėsti ir juos suvarstyti. Turėjau pasiruošti treniruotei. Atsakiau jam, kad dabar neturiu jokių pasiūlymų, o jis man sako: „tai važiuok į „Žalgirį“!“. Tada tam, kad pastumčiau visą reikalą tolimesnėms deryboms, atsakiau, kad reikia sėsti ir kalbėtis. Jis apsidairė ir sako: „tai sėdam!“. Atsisėdome ant suolelio ir jis paklausė, kiek noriu pinigų. Pasakiau tokią ir tokią sumą, o jis: „gerai, nėra klausimų, duok ranką“. Paspaudėme ranką ir viskas įvyko“, – tvirtino legendinis žalgirietis.

Viso pirmojo „Pirmyn į praeitį“ epizodo metu R.Kurtinaitis papasakojo apie į Kauno komandą pakviestą amerikietį Joe Hooksą, su kuriuo teko išsiskirti dėl keistos priežasties, įsimintiną komandos žygį Europoje bei vienos visų laikų įtempčiausių LKL finalo serijos su Kauno „Atletu“ užkulisius. Visą epizodą jau dabar gali pamatyti visi „Žalgiris Insider“ prenumeratoriai.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos