„Ryto“ arenos palubėse bus iškelti Ch. Eidsono marškinėliai © Organizatorių nuotr.

Balandžio 18-ąją dieną Vilniaus „Rytas“ minės 15-asias Europos taurės triumfo metines. Būtent šią dieną vilniečiai Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susikaus su „Šiaulių“ ekipa, o ilgosios pertraukos metu bus išdidžiai iškelti legendinio Vilniaus ekipos legionieriaus Chucko Eidsono marškinėliai.

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšinio lygoje žaidusių legionių savo karjerą „Ryto“ komandoje pradėjo 2007 metais ir jau netrukus tapo komandos lyderiu, o jau 2008-2009 metų sezone su istorine „Ryto“ ekipa iškovojo visus 5 įmanomus trofėjus sezone: vilniečiai laimėjo Europos taurę, Lietuvos krepšinio lygą, Lietuvos taurę, Baltijos krepšinio lygą ir Baltijos lygos Prezidentų taurę.

„Chuckas yra vienas geriausių legionierių kada nors žaidusių Lietuvoje. Jo pasiekimai įrašyti ne tik į mūsų Klubo, bet ir visos Lietuvos krepšinio istoriją.“ – Šypsojosi „Ryto“ sporto direktorius Artūras Jomantas. – „Kartu pasiekėme tikrai įspūdingas pergales. Džiaugiuosi, kad pavyko jį pasikviesti į Vilnių šiam minėjimui. Bus smagu vėl susitikti.“

Po karjeros stotelės Vilniuje Ch. Eidsonas išvyko į Tel Avivo „Maccabi“, vėliau rungtyniavo tokiose komandose kaip „Barcelona“ ir Kazanės „Unics“, o karjerą baigė 2014 metais.

Ch. Eidsonas taip pat pateko ir tarp 30 geriausių visų laikų LKL krepšininkų, kuriuos išrinko krepšinio aistruoliai. Jis vos vienas iš dviejų legionierių sąraše – į sąrašą pateko jis ir Tanoka Beardas.

„Rytas“ platformoje kakava.lt pradeda prekybą bilietais į ypatingas balandžio 18 d. rungtynes su „Šiauliais“, kuriose apsilankys ne tik Ch.Eidsonas su šeima, bet bus pakviesti ir pagerbti kiti auksinės komandos nariai.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos