Europos komandinį čempionatą užbaigė puikios A. Palšytės bei A. Andriukaitytės pergalės © Alfredo Pliadžio nuotr.

Europos komandinis čempionatas antroje lygoje baigėsi, o nors ir lietuviai į žemesnę lygą nenukrito, tačiau, deja, ir nepakilo. Lietuvos rinktinė šiais metais užėmė 4 vietą savo lygoje ir už dviejų metų vėl rungtyniaus antroje lygoje. 

Tiesa, gerų pasirodymų antrąją dieną netrūko. 

Pergalę pasiekė Airinė Palšytė šuolio į aukštį sektoryje, kur įveikė vieną rimčiausių savo varžovių bulgarę Mirelą Demirevą. A. Palšytė peršoko 1.93 cm. surinko Lietuvai maksimaliai taškų bei priartino save prie Tokijo olimpinių žaidynių bilieto. 

200m. bėgime Akvilė Andriukaitytė taip pat iškovojo pergalę Lietuvai. Ji distanciją nubėgo per 23.66, pasiekė geriausią sezono rezultatą bei toliau sportininkė ruošis šiais metais būsimam Europos U23 čempionatui. 

Gerą rezultatą ieties metimo sektoriuje pademonstravo ir Edis Matusevičius, kuris ietį numetė lygiai 83 metrus, pagerino savo geriausią sezono rezultatą bei iškovojo pergalę. 

Dabar Palangoje 25–26 dienomis lauks Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas, kur toliau sportininkai sieks svarbių pergalių bei taškų link Tokijo olimpinių žaidynių, iki kvalifikacijos pabaigos nebe tiek daug ir liko..

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos