J. Baikštys pagerino asmeninį rekordą, Gudžius tapo sezono lyderiu © Roko Lukoševičiaus nuotr.

Kai kurie lietuviai lengvosios atletikos sezoną pradėjo tikrai neblogai, o vieni iš jų - Juozas Baikštys bei Andrius Gudžius. 

Birštone Andrius Gudžius prieš penkias dienas tapo pasaulio sezono lyderiu, diską numetęs 68,62m. atstumu. Iki šiol geriausias pasaulio sezono rezultatas šį sezoną priklausė austrui Lukasui Weisshaidingeriui, jis diską buvo numetęs 68,40m. atstumu.

Po varžybų lietuvis komentavo taip: „Dabar tai tik skaičiukas lentelėje. Visą kompaniją susitiksime birželio 7 dieną Suomijoje, ten matysime, kuris yra stipriausias tuo metu. Dabar mėtome kiekvienas savo kieme.“

„Kaip vertinu sportinę formą? Iki formos dar ne laikas, bet pajėgumas yra. Nepavyksta savęs realizuot, bet taip ir turi būti, nes jei dabar mesčiau labai toli, tai po to neliktų parako olimpinėms žaidynėms“, – pasakojo A. Gūdžius LLAF atstovams.

Tuo tarpu Juozas Baikštys šuolio į aukštį rungtyje peršoko 227 cm kartelę ir pagerino savo asmeninį rekordą, net 3 centimetrais pagerindamas savo asmeninį rekordą bei pasiekdamas ketvirtą rezultatą šalies istorijoje. 

Lietuvis tik neseniai grįžo į sportą, tačiau šiais metais jau spėjo sudalyvauti uždarų patalpų Europos lengvosios atletikos čempionate, vis dar laukia jo keletas svarbių varžybų šiais metais, o 227 cm rezultatas galbūt teikia net vilčių dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos