Vyrų 200 m bėgime triumfavo rekordą pagerinęs Andre De Grasse © ZUMAPRESS.com nuotr.

Vyrų 200 m sprintas buvo viena iš laukiamiausių lengvosios atletikos rungčių ir ši rungtis tikrai nenuvylė.

Finale triumfavo kanadietis Andre De Grasse, kuris distanciją nubėgo per 19.62 sek ir pagerino savo nacionalinį rekordą. Prieš tai Andre yra iškovojęs tris olimpinius medalius, tačiau tai yra pirmas jo aukso medalis ir nuo šiol jį visi galės vadinti olimpiniu čempionu.

Antrą vietą užėmė amerikietis Kennethas Bednarekas, kuris nuo nugalėtojo atsiliko vos 0,06 sek ir pademonstravo 19,68 sek rezultatą. Trečią vietą užėmė taip pat amerikietis, Noah Lylesas, kuris buvo kone pagrindinis favoritas prieš šios rungties startą. Tiesa, Noah bėgimas buvo geras, jo rezultatas buvo 19,74 sek ir amerikietis pakartojo geriausią savo sezono rezultatą. 

Kitose rungtyse šiandien irgi pasitaikė rekordų. Moterų 400 m su barjerais bėgime buvo pagerintas pasaulio rekordas. Sidney McLaughlin pasiekė 51.46 s rezultatą ir maždaug pusę sekundės pagerino buvusį pasaulio rekordą. Puikius rezultatus pasiekė ir Dalilah Muhammad su Femke Bol. Jos taip pat gerino savo asmeninius rekordus, o ir iškovojo sidabrą su bronza atitinkamai. 

Vyrų kūjio metime triumfavo lenkas Wojciechas Nowickis, o bronzą laimėjo Pawelas Fajdekas, kuris yra 4 kart pasaulio čempionas, tačiau tai buvo jam pirmas medalis olimpiadoje. Tuo tarpu, prasidėjo ir vyrų dešimtkovė, kur po pirmos dienos bei penkių rungčių užtikrintai pirmauja kanadietis Damianas Warneris. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos