S. Plytnykaitė Europos jaunimo olimpiniame festivalyje iškovojo aukso medalį © LTeam nuotr.

Banska Bistricoje, Slovakijoje vykstančiame Europos jaunimo olimpiniame festivalyje Lietuva įsirašė pirmąjį medalį ir ne bet kokį – aukščiausios prabos. 

Perspektyvioji plaukikė Smiltė Plytnykaitė 100 laisvuoju stiliumi plaukimo finale užėmė pirmąją vietą ir iškovojo aukso medalį.

Finalą lietuvei pavyko pasiekti su 2-3 geriausiu rezultatu, o finale netikėtai pavyko laimėti pirmąją vietą.

Po pirmos distancijos dalies pirmavo kroatė Jana Pavalič, tačiau galiausiai savo pranašumą įrodė S. Plytnykaitė. 

100 m distanciją S. Plytnykaitė finišavo per 55.94 sek ir net 64 šimtosiomis sekundės pagerino savo asmeninį rekordą. Antrąją vietą užėmusi kroatė nuo lietuvės atsiliko 39 šimtosiomis sekundės (56.33 sek). 

15-metė lietuvės šiame čempionate galėjo nebūti, kadangi ji buvo nusižengusi Europos jaunimo plaukimo čempionate. Visgi įsikišęs ir savo žodį taręs naujas Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Saulius Binevičius suteikė leidimą merginai keliauti į šį festivalį.

S. Plytnykaitė tapo septintoji plaukikė, kuri iškovojo medalį Europos jaunimo olimpiniame festivalyje. Anksčiau tai yra padarę Rolandas Gimbutis (1997), Jūratė Ladavičiūtė (1999), Giedrius Titenis (2005), Giedrė Grigonytė (2009), Rūta Meilutytė (2011) ir Danas Rapšys (2011).

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos