I. Brazdeikio vedami lietuviai dar kartą nugalėjo Estiją © LTU basketball nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinė tęsia pasiruošimą prieš artėjantį Europos čempionatą.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai 90:88 (22:19, 23:16, 28:27, 17:26) dar kartą nugalėjo Estijos krepšininkus.

Lietuviai jau pirmoje rungtynių pusėje susikrovė dviženklį pranašumą. Mūsiškiai išprovokavo 10 estų klaidų per pirmus du kėlinius. Taip pat Estijos krepšininkai susidūrė su pražangų problema, kuria lietuviai naudojosi pelnydami taškus nuo baudų metimų linijos.

Po pertraukos estai pradėjau pataikyti vieną tritaškį po kito, bet tai neleido jiems pasivyti lietuvių. Užtikrintu puolimu atsakę K. Maksvyčio auklėtiniai išlaikė dviženklį pranašumą po trijų kėlinių (73:62).

Ketvirtajame kėlinyje estai kilo į šturmą ir įpusėjus ketvirčiui sušvelnino deficitą iki 5 taškų (79:74).

Tiesa, rungtynių pabaigoje Arnas Butkevičius pelnė du taškus baudų metimais, o Martynas Echodas dėjimu pataisė netaiklu Igno Brazdeikio tolimą metimą ir atitolino lietuvius nuo varžovų. (85:77).

Estai dar bandė grįžti į rungtynes. Kristianas Kullamae pataikė sudėtingą tritaškį ir sušvelnino deficitą iki dviejų taškų, tačiau rungtynėse buvo likusi vos viena sekundė per kurią varžovai nebesugebėjo nieko pakeisti.

Lietuvius į pergalę vedė Ignas Brazdeikis, kurio sąskaitoje 16 taškų, 5 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai.

Lukas lekavičius surinko 15 taškų, Laurynas Birutis pelnė 12 taškų, o Martynas Echodas pridėjo 10 taškų ir 8 atkovotus kamuolius.

Estams 23 taškus pelnė „Lietkabelio“ naujokas Kristianas Kullamae, 20 taškų surinko Kasparas Treieris.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos