Dar viena maloni staigmena: bagių įskaitoje R. Baciuška greičio ruožą baigė pirmas! © ZUMAPRESS com. nuotr.

Rokas Baciuška vakar teigė, jog šiandien bei likusią Dakaro ralio dalį spaus gazą ir tikrai jaunas 22-ejų tauragiškis nemelavo: šiandien jis spaudė. 

Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Mena bagių įskaitoje 10-ajame greičio ruože užėmė pirmąją vietą ir aplenkė savo pagrindinius konkurentus. 

Negana to, šiandien R. Baciuška pakilo ir bendrojoje bagių įskaitoje į ketvirtąją vietą, aplenkdamas lenką Mareką Goczalą. 

Šis Dakaras buvo pirmasis jaunajai Lietuvos motosporto žvaigždei, o vakar iGo2Dakar laidoje lietuvis kalbėjo, jog tarp planų artimiausiu metu – gali būti ir važiavimas automobilių įskaitoje, tačiau viskas atsiremia į finansus. 

Rokas taip pat pridėjo, jog šiandien spaus tikrai, nes nori lipti ant podiumo, kadangi 6 ar 7 vieta nelabai ką keičia, o norisi pasiekti tik geriausią rezultatą, nepaisant to, kad tai jo pirmas Dakaro ralis. 

Su šiuo rezultatu R. Baciuška įstojo į elitinę lietuvių kompaniją, kurie yra užėmė pirmąsias vietas bent vienam Dakaro greičio ruože per visą šio ralio istoriją: šiais metais tai padarė keturratininkas Laisvydas Kancius, o prieš du metus – automobilių įskaitoje Vaidotas Žala su šturmanu Sauliumi Jurgelėnu. 

Viso 375 kilometrų greičio ruožą jaunasis lietuvis finišavo per 3 valandas, 36 minutes ir 55 sekundes. Artimiausią varžovą, lenką Aroną Domžalą lietuvis aplenkė 1 minute bei 58 sekundėm. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos